31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaSportOŠ Marin Getaldić pobjednik je prvog turnira ALH touch rugby međuškolske lige

OŠ Marin Getaldić pobjednik je prvog turnira ALH touch rugby međuškolske lige

Stadion Lapad ugostio je jučer natjecatelje pet dubrovačkih osnovnih škola; OŠ Marin Getaldić, OŠ Ivan Gundulić, OŠ Mokošica, OŠ Lapad i OŠ Župu dubrovačku.

Nakon prezentacija touch ragbija koje je Ragbi klub Dubrovnik proveo u svim školama na području Grada Dubrovnika ovih pet škola okupilo je svoje školske ekipe. Treneri su natjecatelje kroz pet tjedana upoznavali s osnovama touch ragbija i kroz treninge ekipe su se uigravale za završno natjecanje.

Turnir je započeo u 10:00 sati s predstavljanjem ekipa. Odigrano je ukupno 10 međusobnih utakmica kroz koje su natjecatelji pokazali zavidnu vještinu i spretnost. Rezultat svega bilo je puno smijeha i dobre igre. Natjecatelji su dali sve od sebe da za svoju ekipu postignu što bolji rezultat što je pokazalo i prebrojavanje zgoditaka. Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Marin Getaldić, drugo mjesto OŠ Župa dubrovačka a treće mjesto OŠ Mokošica. Utakmicu su sudili Luka Bjelanović i Marijo Jelavić iz RS SDŽ. Svim natjecateljima dodijeljene su medalje za sudjelovanje a prva tri ekipe osvojile su i nagrade koje su omogućili sponzori natjecanja.

Nakon turnira Adriatic Luxury Hotels, generalni sponzor projekta i Ragbi klub Dubrovnik, organizator natjecanja organizirali su za sve natjecatelje zajednički ručak i druženje.

Iz Ragbi kluba Dubrovnik ističu zadovoljstvo s realizacijom turnira koji je već dugo vremena bio jedna od većih želja, a uz podršku Adriatic Luxury Hotels konačno je zaživio. „Nadamo se da je ovo samo početak jedne lijepe tradicije. U planu nam je održavanje dva turnira godišnje, u proljetnom i u jesen, paralelno s početkom školske godine. Želja nam je uključiti u natjecanje što veći broj škola s područja Grada Dubrovnika a na sljedećem turniru namjeravamo uputiti poziv i školama sa šireg područja Dubrovačko-neretvanske županije.“ najavili su iz Ragbi kluba Dubrovnik.

Posebna zahvala iz Kluba upućena je voditeljima ekipa: Kenanu Ješiloviću, Ivu Vićanu, Hadrianu Stankoviću, Šimu Matkoviću, Maru Buliću i Nikši Krliću koji su odradili odličan posao. Kao i svakog puta veliki dio posla i organizacije iznijeli su članovi uprave Kluba i roditelji volonteri koji su za potrebe natjecanja nesebično odvojili svoje vrijeme.

Klub se također zahvalio i sponzorima natjecanja „Poduža je i lista sponzora koji su prepoznali ovaj sport kao visokovrijedan za razvoj djece i mladih te su doprinijeli da ova ideja zaživi. Posebna zahvala ide grupaciji Adriatic Luxury Hotels, generalnom sponzoru Kluba i ALH touch rugby međuškolske lige, zatim sponzorima koji su natjecateljima omogućili vrijedne nagrade: Kinematografima Dubrovnik, Taj Mahal, Tutto Bene i Caffe pizzeria La Luna. Veliko hvala svima!“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA