Općina Konavle prodala restoran Jadran u Moluntu za 340 tisuća eura

U Cavtatu je održana 8. sjednica Općinskog vijeća Općine Kovle na kojoj je među ostalim usvojeno izvješće načelnika o radu za razdoblje siječanj – lipanj 2022.g., sklopljeno je prijateljstvo između Općine Konavle i Općine Vinica, vijećnici su prihvatili i ugovor o financiranju i gradnji objekata i uređaja komunalne infrastrukture između Općine Konavle i MARINA CAVTAT&RESORT D.O.O.,kao i Izvješće o provedbi plana upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Konavle za 2021.g. te Prijedlog Strategije upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Konavle za razdoblje od 2022. do 2028. godine.

Na početku sjednice u redovima HDZ-a došlo je do zamjene vijećnika. Svoj mandat u mirovanje je stavio Ivo Radonić, a umjesto njega na dužnost vijećnika je prisegnuo Ivo Penetra. Ivo Radonić je postao voditelj projekta gospodarske zone, zbog čega više ne može obavljati dužnost općinskog vijećnika.

Obrazlažući svoje izvješće o radu načelnik Lasić je pobrojao projekte na kojima se radilo u prvoj polovici godine.

”U ovom razdoblju dobili smo lokacijsku dozvolu za OŠ Cavtat, očekujemo građevinsku dozvolu, a čekamo i natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za dobivanje sredstava za gradnju. Pri kraju je novi Vatrogasni dom na Grudi, uskoro slijedi rekonstrukcija cavtatske rive. Do Dana Općine Konavle bit će službeno otvoreni radovi, a nadam se da se neće ići u planirane tri sezone nego u godini dana.

Ljetno kino u Cavtatu je pretvoreno u Ljetnu pozornicu, a Ministarstvo kulture je osim toga odobrilo 300 tisuća kuna za sanaciju krovišta samostana u Cavtatu. Kanalizacija u Moluntu se radi, završena je mreža i do proljeća bi trebali biti gotovi radovi na pročistaču. Nabavljeno je 1300 kompostera, u tijeku je podjela kontejnera. Uspjeli smo se i izboriti da se zamrzne cijena električne energije za jedinice lokalne samouprave kroz Hrvatsku zajednicu općina kojom trenutno predsjedam”, rekao je načelnik Lasić.

Vijećnici su odobrili i prodaju bivšeg restorana Jadran u Moluntu za iznos 341 tisuću eura Renatu Marlaisu te prijedlog darovnog ugovora dijela zemljišta u Pridvorju od strane Johna Andrewa Popjevala i Petera Anthonya Popjevala koje će Općina prenamijeniti za javne potrebe.

foto:ilustracija

1 KOMENTAR

  1. Eto para!
    Baš me zanima hoće li sad vratiti cijene vrtića na staro,pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja, srezati cijene staračkih doma ili se opet trpati u stranačke džepove?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.