25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOGLASILO SE POVJERENSTVO: na Petrači je listić viška u glasačku kutiju "stigao"...

OGLASILO SE POVJERENSTVO: na Petrači je listić viška u glasačku kutiju “stigao” na neobjašnjiv način

Dva prigovora na odluku Županijskog izbornog povjerenstva riješena su na različite načine – u Lumbardi je povučena odluka o ponavljanju izbora i nova načelnica je izabrana, u Župi dubrovačkoj, za biračko mjesto Petrača donesena je odluka da se izbori ponavljaju i o njima ovisi hoće li Župljani u drugom krugu birati između dva kandidata za načelnika, Silvija Nardellija (HDZ) i Antuna Bašića (ŽUPKA). Na naš upit, Županijsko izborno povjerenstvo je ovako odgovorilo:

  • Na biračkom mjestu br. 1. u Lumbardi utvrđeno je da su greškom biraču uručena dva glasačka listića koja su bila slijepljena, te da je na jednom bila izražena volja birača, a drugi (slijepljeni) ostao je nepopunjen (prazan), pa se u smislu izbornih propisa smatra neupotrebljenim, dok na biračkom mjestu br.3. Petrača, u Župi dubrovačkoj, nije bilo moguće utvrditi kako je došlo do glasačkog listića viška u glasačkoj kutiji.

Podsjetimo: na biračkom mjestu Petrača koje je jedno od najbrojnijih u Župi dubrovačkoj, prema prvom prebrojavanju je, kako se može čuti od promatrača ŽUPKE, njihov kandidat Antun Bašić trebao ući u drugi krug nadmetanja za načelnika sa Silvijom Nardellijem. No, pojavio se listić viška zbog kojega mještani Petrače ponovno izlaze birati kandidata za načelnika. O tome ovisi hoće li u Župi dubrovačkoj biti održan drugi krug izbora za načelnika.

Zašto je Županijsko izborno povjerenstvo prihvatilo prigovor iz Lumbarde, a odbilo onaj iz Župe dubrovačke?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA