31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaOdržana folklorna večer u Pridvorju

Održana folklorna večer u Pridvorju

Sinoć je pred Kneževim dvorom u Pridvorju održana folklorna večer “Pjesma, ples i mi” na kojoj je nastupilo preko sedamdeset članova KUD- “Stjepan Radić” i oduševilo brojnu nazočnu publiku.

Jedinstveni ambijent Kneževog dvora stopio se s plesom, svirkom i pjesmom pridvorskih KUD-ovaca u harmoničnu cjelinu kojim je sinoć odisalo središte Konavala.

U programu su nastupile sve tri plesne skupine s konavoskim tradicionalnim plesovima potkolom, čičkom, denči, maricom i poskočicom. Najbrojnija je bila najmlađa skupina u kojoj su djeca do petog razreda osnovne škole, a koja je nastupila sa čak trinaest parova. Između plesova nastupili su i mladi pridvorski zdravičari Antonio Đuka i Andrej Dragić, a najstariju skupinu najavio je zdravičar Pavo Đukan. U plesnom programu nastupili su i KUD-ovi lijeričari Stjepan Marinović i Matija Mujo.

Mandolinski sastav KUD-a izveo je više poznatih skladbi dubrovačkog i dalmatinskog kraja, a svoj drugi javni nastup imao je i mješoviti zbor kojem su se na kraju programa pridružili svi izvođači ove iznimne konavoske večeri.

Proljeće pri Dvoru trodnevna je manifestacija KUD-a Stjepan Radić koja je započela u subotu pub kvizom Znalci s Urjaka, a nastavlja se sutra susretom mladih „Folklor povezuje“ na kojem više od stotinu djece iz Primorja, Župe Dubrovačke i Pridvorja.

Hvala svim našim članovima, a posebice brojnim volonterima KUD-a koji stoje iza zahtjevne organizacije ovogodišnjeg trodnevnog “Proljeća pri Dvoru”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA