Održan je 37. Mali Karneval Fest Cavtat

I ove godine, 37. put po redu, održan je Mali Karneval Fest Cavtat!

Ponovno smo imali priliku uživati u lijepom vremenu te raznovrsnim maskama I kostimima. Uz grupne maske vrtićkih skupina vrtića Konavle te nižih razreda O.Š. Cavtat, maškarane su bile i plesne skupine te Cavtatske mažoretke.

Povroka se formirala ispred hotela Croatia, koji je i ove godine bio domaćin, te se vesela, šarena povorka, predvođena Cavtatskim mažoretkama uputila prema dvorani gdje ih je čekao Mali Orkestar od Festa koji je s malenim pjevačima i ove godine pripremio one dobro nam poznate karnevalske pjesme, koje sve nas časkom vrate u djetinjstvo i dane karnevala!

Jako puno radosti, veselja ali i truda, kako djece, tako i njihovih roditelja, odgajatelja i učitelja je uloženo u svaku masku, a i točke kroz koje su se skupine predstavile. Zebre, snjegovići, sovice, prometni znakovi, abeceda, domino, satovi, miševi i mačke naglavače, milijunaši, likovi iz filma Dr. Dolittle te mnoge druge maskice od prinčeva I princeza, Disney junakinja i junaka, gusara, mornara, kauboja, indijanaca.. Sve su ove maske zablistale, te bile zvijezde nedjeljnog popodneva u Cavtatu, a jednakim su sjajem zablistale i mažoretke te plesne skupine Lazareti, Studio Stage i Zumba by Mia.

Pjevalo se i balalo, tradicionalni Pačji ples, Čičak i Rašpa, ali se nije odoljeloi ni novijim ritmovima i plesnim pokretima i koracima.

Još uvijek smo svi skupa pod dojmom, oduševljeni brojem maškara i maškarica koje su nam uveličale ovaj dan svojim dolaskom i veseljem, te nam na taj način još jednom, po tko zna koji put, dale do znanja da i dalje idemo stazama tradicije te radimo i stvaramo nešto dobro i u vremenu u kojem živimo. , te se nadamo da ćemo nastaviti u tom tonu i u vremenu koje dolazi. A to je bit tradicije!

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su došli, te svima onima koji su sudjelovali na bilo koji način – poručuju organizatori – Turistička zajednica Općine Konavle, Udruga Mame Cavtat i Karnevalska udruga Dominali,  te još jednom posebna zahvala svim sponzorima, a naročito Općini Konavle i hotelu Croatia.

Pred nama su još tradicionalna Maškarata od ferala, Dominali, koja će se održati 08.02. u 19:00 sati u Domu kulture u Cavtatu, uz tradicionalnu povorku kroz Cavtat, te šporke makarule i ples uz DJ Bačvara, a za Ultime od karnevala, 13.02. koji će se održati u hotelu Croatia s početkom u 20:00 sati garantiramo odličnu zabavu uz bend “Sabiancello” te DJ Bačvara!

Ono što bismo htjeli posebno istaknuti jest da su sve maškarane zabave humanitarnog karaktera, ove godine namijenjeni  grupi “Srcem za Konavle”.

1 KOMENTAR

  1. Nikad lošiji karneval.Djeca su se 15 dana pripremala da bi 5 minuta prošetali kroz hotel.Program nikakav.
    Zabava ispod svakog nivoa.
    Maškarano nekoliko skupina iz vrtića i par razreda škole.
    Sramotno!
    Dragi načelnice ako vam je ovo odraz rada i onoga što ostavljamo našoj djeci…crno nam se piše

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.