30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaDarivalica DubrovniknetaODLUČILI SMO: Ovo su tri najljepša đardina u gradu! Hvala svima na...

ODLUČILI SMO: Ovo su tri najljepša đardina u gradu! Hvala svima na sudjelovanju

Najljepši dubrovački đardini pripadaju obitelji Filipović-Srhoj, Katiji Živković i obitelji Mazavac koja uređuje svoj vrt ispred Ljetnikovca Gradić-Vujić. Oni su dobitnici nagrada koje smo pripremili u suradnji s našim partnerima, hotelskom grupacijom ALH, Spa centrom Vrtova sunca Yes to beauty i OPG-om Luka Musladina Seosko domaćinstvo u Ljubaču.

Na natječaj “Biramo najljepši đardin” koji smo pokrenuli u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i “Vrtlarom”, na adresu našeg dubrovniknet-a, je stiglo nešto manje od tridesetak prijava i na tome svima od srca zahvaljujemo.

Za članove našeg ocjenjivačkog suda, krajobraznu arhitekticu iz “Vrtlara”, Laru Spajić, voditeljicu Odjela za razvoj turističkog proizvoda TZ Grada Dubrovnika, Blaženku Kordić Aleksić i voditeljicu marketinga dubrovniknet-a, Marinu Miljković, posao izbora najboljeg đardina nije bio lak, jer su svi imali neki svoj šarm i u sve je uložen veliki trud i rad, te ljubav prema okolišu, cvijeću i zelenilu.

Pa su presudile neke nijanse oko kojih su se svi složili, a to je bila raznolikost biljaka i cvijeća koje je karakteristično za mediteranske vrtove i podneblje kojemu i sami pripadamo, potom korištenje ukrasnih kamenih elemenata koji su se mogli susresti u divnim okućnicama dubrovačkih kuća, nekih prijašnjih godina, dok beton nije “pojeo” i zelenilo i tradiciju i kulturu življenja, ali nije nam bilo zanemarivo ni koliko je đardin vidljiv prolaznicima, koliko je u svojoj ljepoti dostupan oku šetača koji pokraj njega prolaze. Neki naši sugrađani vrtove su “naslijedili” i nastavili su ih njegovati istom strašću i predanošću u kojima su i stvoreni, a neki su novijeg datuma, stvoreni na zemljištu na kojemu je mogao niknuti kakav bazen s ležaljkama, ali nije – osvještenost o potrebi za ozelenjavanjem kao imperativom za život s prirodom prevagnula je i utkala se u predivni urbani vrt kakav je osmislila naša sugrađanka Katija Živković iz čijeg povrtnjaka se hrani cijela obitelj.

ĐARDIN OBITELJI FILIPOVIĆ-SRHOJ: Oaza zelenila i cvijeća kao stvorena za opuštanje tijekom ljetnih vrućina

U đardinu Katije Živković vlada spoj ugode za oko i za nepce: čisto savršenstvo

ĐARDIN ljetnikovca Gradić-Vujić kao stvoren za gospođe i gospare

Naš tročlani žiri je tako odlučio da prva nagrada za koju se pobrinula hotelska grupacija Jadranski luksuzni hoteli pripadne vlasnicima đardina Filipović-Srhoj. Sigurni smo da će istinski uživati u MLJETovanju – osigurana su im dva noćenja u Hotelu Odisej iz kojega se može pješke do Nacionalnog parka Mljet, odmorišta za tijelo i dušu, pravog mjesta za kompletni “reset”.

Čestitamo!

Yes to Beauty spa day za dvije osobe u Vrtovima sunca, nagrada je za Katiju Živković! Ne sumnjamo da će joj jedan dan “izležavanja” i uživanja u svim blagodatima ovog kvalitetnog spa prostora značiti lijepi odmak od užurbane svakodnevice i brojnih obveza koje ima i kao majka i kao slobodni umjetnik, fotograf.

Čestitke!

Bračni par Mazavac koji je pružio divnu ugodu i razlog da se zastane u blizini njihova đardina ispred Ljetnikovca Gradić Vujić na početku “gruške obale” dobitnik je nagrade koja godi “nepcu”, ali je i izlet na predivni OPG Luka Musladina Seosko domaćinstvo u Ljubaču. Uživat će u vrsnim delicijama iz Lukovoga vrta i domaćoj hrani, sigurni smo!

Čestitamo!

I za kraj naša iskrena zahvala SVIMA koji su poslali fotografije svojih đardina, svojih zelenih oaza u kojima pronalaze svoj spokoj i mir, provode svoje antistres vrijeme i pridonose na najljepši mogući način da naš planet ostane zelen i na dobrobit svih ljudi. Upravo zbog toga, svi ste vi pobjednici, dobili nagrade ili ne!

1 KOMENTAR

  1. Čestitke dragoj obitelji Filipović -Srhoj. Bit će nam zadovoljstvo posjetiti Vas i uživati zajedno sa Vama u Vašem vrtu. Pozdrav iz Pule,
    Bepo i Jozefina

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA