28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleHelena Glavočić: Torta s vjenčanja sina Roda Stewarta bila je replika one...

Helena Glavočić: Torta s vjenčanja sina Roda Stewarta bila je replika one koju su pjevač i Rachel Hunter imali na svom vjenčanju

I baš kao što je cijelo vjenčanje Nicole Artukovich i Liama Stewarta, barem što se njihovih želja tiče, bilo jednostavno, takva je bila i svadbena torta, otkriva Helena Glavočić koja ju je radila.

– Torta je bila na tri kata, od mekanih i sočnih biskvita od vanilije s kremom od sira, a bila je cijela prekrivena laganim šlagom i  jagodama. Nisu imali posebne zahtjeve. Izabrali su okus i dobila sam sliku kakav izgled žele. Tko su mladenci saznala sam dva tjedna prije vjenčanja i zašto baš ta torta sa slike. Radilo se o replici torte kakvu su na svom vjenčanju imali Rod i Rachel Hunter, mladoženjini roditelji, priča Helena koja je samu tortu dovršavala upravo na svadbenom slavlju na Lovrijencu.

-Da. To je bila želja mladenke. Kiša nam je poremetila prvotne planove koje smo imali pa smo se morali prilagoditi novonastaloj situaciji. Nisam imala tremu. Nestala je onog trenutka kada sam stigla na Lovrijenac i kada sam zatekla uzvanike radosne i sretne. Bio je to poseban feeling. Tolika pozitiva. Svu sam pažnju usmjerila na to da torta ostane čitava. Iako je kiša stala, vjetar je bio baš neumoljiv. 

Torta je, priča Helena, planirana nekoliko mjeseci, a sami tijek izrade od nabave do gotovog proizvoda trajao je desetak dana. Posebnost svih njenih torti je što su sve rađene prema vlastitoj recepturi do koje dolazi neprestanim isprobavanjem dok u konačnici ne dođe do okusa koje želi dobiti. 

Kako je bilo dopremiti tortu do Lovrijenca, uzevši u obzir skaline i naravno k tome i loše vrijeme? 

-Bilo je vrlo izazovno. Lokacija je najljepša, ali zato i najzahtjevnija. Dostava je sama po sebi teška kada je lijepo vrijeme, a nezamislivo teža kada je loše vrijeme kakvo smo imali. Strašno je važno biti spreman na sve moguće scenarije. Stresno je jako. Torta je osjetljiva, teška, skalini skliski, i najmanje pogrešan korak može napraviti veliki problem. Potrebne su mirne ruke i velika koncentracija. Kada dopremamo tortu uvijek sam uz dečke koji ju nose, bodrim ih, osvjetljavam im put lampom i preznojimo se svi nekoliko puta.

No, sve se to zaboravi kada su mladenci i uzvanici zadovoljni.

-Komentari su bili redom pozitivni. Nicole je toliko draga, osobno mi se zahvalila dan nakon. Atmosfera je bila neopisiva. Čista radost! Definitivno najljepše vjenčanje na kojem sam radila.

Helena se slastičarstvom bavi godinama. Završila je ekonomski fakultet u Zagrebu, a ljubav prema slastičarstvu dogodila se, kaže, negdje na tom putu studiranja i majčinstva. Uz bodrenje bližnjih, a ponajviše supruga ostavila je posao u banci i posvetila se slastičarstvu. 

-Najvažnije i najdragocjenije iskustvo stekla sam u Korici, prvoj zagrebačkoj artisan pekarnici. Tu sam razvila vještine koje su krucijalne za ovaj posao. Želja da pokrenem svoj studio custom made torti sve više je rasla, a kako sam dubrovačka nevjesta te je suprug poslom vezan za Grad, život na dvije adrese više nije imao smisla. Sve se savršeno posložilo. Ovo je druga sezona za moj theCake, prepričala nam je Helena u čijim tortama uživaju slavne osobe, ali i domaći koji za svoja vjenčanja biraju upravo torte s njenim potpisom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA