27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiODLUČILI REĆI "NE" VLADINIM MJERA Crodux i Petrol sutra privremeno zatvaraju benzinske...

ODLUČILI REĆI “NE” VLADINIM MJERA Crodux i Petrol sutra privremeno zatvaraju benzinske postaje

Prodajna mjesta Petrol i Crodux sutra od 12 do 13 sati će biti privremeno biti zatvorena, obavijestile su ove dvije komapnije te se unaprijed ispričale kupcima zbog neugodnosti. Sudeći prema navodima ove dvije komapnija u navedenom vremenom bit će zatvorena i benzinska postaja Croduxa u Orašcu.

“Unaprijed se ispričavamo vjernim kupcima jer ćemo reći “ne!” interventnim mjerama na cijene goriva. One ugrožavaju pouzdanu i stabilnu opskrbu gorivom.  

Stoga ćemo u srijedu, 28. prosinca 2022. godine od 12 do 13 sati u Hrvatskoj iz prosvjeda privremeno zatvoriti prodajna mjesta Petrola i Croduxa. Otvorena ostaju prodajna mjesta na autocestama i nautičkim benzinskim servisima. Sva naša prodajna mjesta ostat će otvorena za hitne službe: policiju, vatrogasce i hitnu pomoć. 

Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga i vrijeme zatvaranja koje smo odabrali kako bismo vam uzrokovali što manje neugodnosti – već ukazuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli. 

Nažalost, prisiljeni smo na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje jer Vlada Republike Hrvatske ne mari na naša upozorenja. Unatoč mnogim upozorenjima, teret regulacije snose isključivo trgovci naftnim derivatima. Prihodi državnog proračuna od prodaje naftnih derivata ostaju nepromijenjeni. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unaprijed osigurali stabilnu opskrbu naftnim derivatima, zaštitili više od 2.173 radnih mjesta i omogućili vam da i ubuduće posjećujete prodajna mjesta Petrol i Crodux. 

Savjetujemo vam da u skladu s tim planirate točenje goriva i u navedenom periodu ne posjećujete naša prodajna mjesta u srijedu, 28. prosinca, između 12:00 i 13:00 sati. 

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i još jednom se ispričavamo što je do ove neugodne situacije uopće došlo”, poručili su.

Dodajmo i da je ranije danas Jutarnji list izvijestio kako slovenski Petrol, namjerava tužiti Vladu Republike Hrvatske. Naime, ta slovenska tvrtka, drugi najveći lanac benzinskih crpki u Hrvatskoj i najveći u susjednoj Sloveniji, izračunala je kako mu je zbog ovogodišnjih Vladinih mjera o ograničavanju cijena goriva nanesena poslovna šteta od 45 milijuna i 600 tisuća eura.

FOTO: Google Maps

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA