18.8 C
Dubrovnik
Subota, 16 listopada, 2021
NaslovnicaPolitikaODBILI ŽUPANOV POZIV: većina stonskih vijećnika neće doći na sastanak o Lučinom...

ODBILI ŽUPANOV POZIV: većina stonskih vijećnika neće doći na sastanak o Lučinom razdolju

Iz stonske stranke Domovinski pokret na redakcijski mail je stiglo priopćenje u kojemu se obrazlaže zašto se većina stonskih vijećnika neće odazvati današnjem sastanku u Ranjini na poziv župana Nikole Dobroslavića. Prenosimo ga u cijelosti:

Ovim putem Vas želimo obavijestiti o “sjednici” organiziranoj od strane župana Nikole Dobroslavića koja se treba održati u ponedjeljak 13.09. u palači Ranjina u Dubrovniku, na temu CGO Lučino razdolje, a u svrhu prava na pristup informacijama. 

Najprije da napomenemo kako je na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Općine Ston na zahtjev vladajućih odgođeno glasovanje na tu temu uz obrazloženje da će se u sljedećih 15-ak dana “neke stvari” promijeniti na bolje te da će Župan biti nazočan na slijedećoj sjednici. 

Naime, Župan je poslao poziv svim članovima općinskog vijeća Općine Ston na sastanak u Dubrovniku 13.09.2021 sa početkom u 10:00 sati. Svjesni smo važnosti koju taj sastanak može imati. Doduše budimo realni, vjerojatno je to samo još jedan pokušaj ispiranja mozga u svrhu prihvaćanja već ponuđenog trasiranja, a koje ni u kom slučaju ne smije biti odobreno zbog dobrobiti i očuvanja Malostonskog zaljeva na čiju temu je već napisano nebrojeno primjedbi i objašnjenja. 

Većina vijećnika općine Ston (5/9) je odlučila ne prisustvovati tom sastanku iz jednog vrlo jednostavnog razloga, a to su radne obveze svakog od vijećnika koji uz rad u vijeću također imaju i svoje poslove pomoću kojih prehranjuju svoje obitelji i smatramo da je apsolutna glupost organiziranje sastanka na temu od iznimne važnosti za cijeli naš kraj u vrijeme radnog vremena. 

Na pitanje tko će kompenzirati nastale troškove uslijed prisustvovanja sastanku nismo dobili odgovor. Na kraju krajeva, porezni obveznici plaćaju Župana i njegovog privatnog vozača upravo zbog takvih situacija. Zašto se Župan odlučio na takav potez mi ne želimo nagađati ali odgovor se nameće sam od sebe…

Slijedeće zasjedanje vijeća općine Ston na temu CGO Lučino razdolje će biti 15.09.2021 s početkom u 19:00 sati na koju će biti pozvani mediji, g. Nikola Dobroslavić kao i dr. sc. Slaven Dobrović kao predstavnik struke kojega ćemo zamoliti da iznese svoje mišljenje o projektu i prijedlogu načelnika općine. Naravno da će to biti moguće samo ukoliko predsjednik općinskog vijeća g. Zvonimir Stepić to i odobri – stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić