29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOd jeseni u Dubrovniku inkluzivni volonterski program Best Buddies - i vi...

Od jeseni u Dubrovniku inkluzivni volonterski program Best Buddies – i vi se možete pridružiti

Ove jeseni u Dubrovniku bi s provedbom trebao krenuti inkluzivni volonterski program Best Buddies. Program će ovoga, četvrtka, 4. svibnja, s početkom u 10 sati u maloj dvorani Studentskog doma u Dubrovniku predstaviti Udruga Bonsai, Nancy Perović i Jennifer Allen.

Kako Udruga  za razvoj civilnog društva Bonsai provodi volonterski inkluzivni projekt rekreacije  Europskih snaga solidarnosti Dubrovnik Support Team (DUST), Ella se prije nekoliko mjeseci uključila kao korisnica, a njena majka Nancy uočila je kako postoji potreba, a i mogućnosti za unaprjeđenjem ponude usluga u području inkluzije. Stoga je kontaktirala organizaciju s kojom je surađivala u Chicagu, Best Buddies International i njenu direktoricu za Europu, Jennifer Allen te je uz podršku Bonsaija prijavljen dvogodišnji program, koji bi s realizacijom krenuo ove jeseni.

Best Buddies International neprofitna je organizacija sa sjedištem u Miamiju. U 34 godine uspješnog poslovanja i programe inkluzije razvila je u 49 država na pet kontinenata, što govori o kvaliteti i iskustvu. U svojoj misiji navode kako žele u cijelom svijetu pokrenuti volonterske programe koji bi osobama s intelektualnim i razvojnim teškoćama omogućili inkluziju, kroz druženje s volonterima, edukaciju za razvoj vještina te pomoć pri zapošljavanju.

“Ideja je da se s programom započne u Dubrovniku i okolici te da se zatim širi po cijeloj Hrvatskoj. Aktivnosti su velikim dijelom oslonjene na volonterski rad i kvalitetnu edukaciju volontera. Iz tog razloga već u ovaj petak krećemo s edukacijom za volontere i njihove koordinatore u Centru za mlade  Dubrovnik.

Kako bi ovakav program kvalitetno zaživio, čak i uz podršku etablirane organizacije kao što je Best Buddies International, nužna je podrška lokalne zajednice. Iz tog razloga Vas pozivamo, pridružite nam se u Studentskom domu ovog četvrtka u 10 sati. Udruga Bonsai će predstaviti kako je došlo do suradnje, Nancy Perović, kao buduća voditeljica programa, svoju motivaciju i viziju, a Jennifer Allen organizaciju koja će podržavati ovu inicijativu.  A ako i Vas bude inspirirala priča, ako nam se  želite pridružite , bit će nam drago, jer trebamo motivirane volontere za najrazličitije volonterske zadatke”, poručili su organizatori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA