28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOBJAVLJEN NATJEČAJ - Grad Dubrovnik povećao iznose stipendija učenicima i studentima u...

OBJAVLJEN NATJEČAJ – Grad Dubrovnik povećao iznose stipendija učenicima i studentima u pet kategorija

Grad Dubrovnik i ove godine raspisuje natječaje za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2023/2024.

Natječaji se raspisuju u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik je svojim zaključkom prihvatio prijedlog Povjerenstva za dodjelu gradskih stipendija, kojim se iznosi za stipendije od akademske godine 2023/2024. povećavaju za 10% i iznose:

– za studente koji studiraju izvan Dubrovnika 220 eura,

– za studente koji studiraju u Dubrovniku 120 eura,

– za učenike koji se školuju u Dubrovniku 75 eura te

– za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika 145 eura.

Podsjetimo, do povećanja mjesečnog iznosa stipendija došlo je u školskoj/akademskoj godini 2019./2020. te je ovo drugo povećanje koje osigurava Grad Dubrovnik. 

Ovogodišnjim se natječajima posebno želi potaknuti učenike i studente na obrazovanje u deficitarnim zanimanjima, koja su pomno utvrđena sukladno potrebama Grada Dubrovnika, gradskih društava i ustanova te ustanova od posebnog interesa za Grad u području zapošljavanja poput Opće bolnice Dubrovnik, Doma zdravlja, Centra za socijalnu skrb te područnih službi Zavoda za zapošljavanje i Gospodarske komore. Stoga se ovogodišnjim natječajem za deficitarna zanimanja raspisuje ukupno 30 stipendija, 12 učeničkih i 18 studentskih.

Kao i nekoliko prethodnih godina, nakon krize izazvane pandemijom poseban se naglasak dao na zanimanja u zdravstvu poput doktora medicine te medicinskih sestara i tehničara. Također se vodilo računa o potrebama gradskih školskih ustanova za profesorska zanimanja u oblastima matematike, fizike, kemije i informatike te potrebama predškolskih ustanova za zanimanja odgojitelja, edukacijskog rehabilitatora, logopeda i psihologa.

Ovogodišnjim natječajem u kategoriji obitelji slabijeg imovinskog stanja usklađeni su iznosi imovinskog cenzusa, koji iznose: 500 eura za samca, 700 eura za dvočlanu obitelj, 900 eura za tročlanu obitelj, 1.100 eura za četveročlanu obitelj, dok se za svakog daljnjeg člana obitelji iznos povećava za 200 eura.

Prijave na natječaje zaprimaju se do zaključno 6. studenog 2023.

Natječaji sa svim detaljima, uvjetima i kriterijima te informacijama o načinu prijave s potrebnim obrascima dostupni su NA LINKU

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA