31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiO globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) s temom Globalni izazovi, krizni menadžment i održivi razvoj – Global Challenges, Crisis Management and Sustainable Development, održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je u petak, 2. srpnja, u 10 sati, u Studentskom domu na adresi Marka Marojice 2b.

Cilj je konferenciji okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema bit će na korist ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje. Uz to, ova se znanstvena konferencija odvija u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao značajan centar suvremene ekonomske misli. Ove godine konferencija se ujedno prenosi i na Zoom platformi. Pozvani govornici na ovogodišnjoj konferenciji bit će prof. Daniel Hjorth s Odjela za menadžment, politiku i filozofiju s Copenhagen Business School u Danskoj te prof. Maurizio Zollo, voditelj Odjela za menadžment i poduzetništvo te znanstveni direktor Centra Leonardo.

Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi.

Program se može pogledati ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA