34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleGlavna sestra s infektologije: ništa nismo tražili, a dobili smo i to...

Glavna sestra s infektologije: ništa nismo tražili, a dobili smo i to od pacijentice koja je osobno vidjela koliko se trudimo i radimo

U humanitarnim akcijama koje je krajem prošle godine organizirala naša sugrađanka Ana Obradović Skračić prikupljeno je sveukupno 113.210,39 kuna. S tim novcem je kupljena oprema koja je proteklih dana stigla na covid odjel dubrovačke opće bolnice.

Nakon što je na odjelu u teškom stanju zbog zaraze covidom 19 provela nekoliko tjedana, te nakon teškog osobnog gubitka oca od istog virusa, Ana je u znak zahvalnosti za požrtvovnost medicinskog osoblja organizirala humanitarne akcije – Večeru za pet u Mimozi i aukciju umjetnina u Lazaretima kojoj se odazvalo preko četrdeset hrvatskih umjetnika.

Ana je liječnike, ali osobito medicinske sestre i tehničare, u svakom svom intervjuu nazivala svojim junacima, herojima koji su uz velika vlastita odricanja uvijek na raspolaganju pacijentima koji se na covid odjelu doslovno bore za dah.

-Prepoznavala bih ih po glasu, jer im zaštitne maske skrivaju lica, pa mi je ponekad i žao što ih možda na ulici sretnem i ne znajući da su to oni. Heroji. Ja im skidam kapu za sve što rade – Anine su riječi.

Što je kupljeno za covid odjel doniranim novcem naših sugrađana?

Nakon što je s odjela dobila popis najpotrebnije opreme, krenulo se u nabavu, te je proteklih dana u dubrovačku opću bolnicu stiglo:

– 50 oksimetara

– 2 monitora vitalnih funkcija

– 1 uređaj za detekciju vena

– 40 antidekubitus madraca i nadmadraca,

te oprema za kvalitetniji boravak i olakšani rad medicinskih sestara i liječnika na odjelu.

Njena gesta je istinski dirnula medicinsko osoblje koje se već dvije godine ustrajno i predano posvećuje zaraženim pacijentima koji dođu na odjel.

– Puno nam znači kada pacijenti koji su boravili na infektologiji prepoznaju naš rad i trud. Mi nismo ništa tražili, a dobili smo i to od osobe koja je bila na našem odjelu i vidjela je s čime se svakodnevno susrećemo. Netko to vidi, a netko ne vidi, stoga je naša zahvalnost veća – kazala nam je glavna sestra na odjelu infektologije Mihaela Lubina, koja je i sama u izolaciji zbog koronavirusa.

Dodala je kako se uprava bolnice svo ovo vrijeme brine da im na odjelu ništa ne nedostaje, ali da donacije poput ove nedavno primljene svakako ukazuju na podršku koju dobivaju od sugrađana, a da im to najviše i znači.

– Dvije godine smo na zatvorenom odjelu i samo mi i pacijenti znamo što se tamo dešava i s čime se sve susrećemo. Radi se bez godišnjih odmora, a kad malo popusti korona tada se medicinsko osoblje ponovno vraća u intenzivni bolnički program koji je povremeno, a opet zbog covida 19, u mirovanju. Tu mislim na operacije i slične zahvate. Sve se pretvorilo u jedan začarani krug bez odmora, pa nam je tim draže i više nam znači kada sami pacijenti vide da dajemo svoj maksimum – kazala je Mihaela.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA