NEZADOVOLJNI RODITELJI PREDALI PETICIJU: Hoće li OŠ Dubrovačko primorje ostati bez učenika?

Na naš redakcijski mail jutros je stigla poruka čitatelja, podatci poznati redakciji, koji nam je poslao kratak tekst vezan uz nezadovoljstvo roditelja OŠ Dubrovačko primorje, koji traže smjenu ravnatelja.

-Prije par dana, svi roditelji učenika OŠ Primorje u Smokovljanima, potpisali su peticiju u kojoj traže smjenu ravnatelja škola Zlatka Volarevića. Navode da njihova djeca neće više pohađati školu u Smokovljanima, ako se ravnatelj ne razriješi dužnosti. Dugogodišnje nezadovoljstvo vođenjem škole doživjelo je svoj vrhunac. Odlučni su tražiti ispisnice i prebaciti djecu u OŠ Slano ili OŠ Ston, ako netko drugi ne preuzme školu, stoji u kratkoj obavijesti.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije, koja je osnivač osnovnih škola van gradova, potvrdili su nam kako su zaprimili peticiju roditelja te da je očito da problem postoji.

-Županija će tražiti očitovanje Škole i pokrenuti daljnju proceduru, kratko su nam odgovorili ne želeći ulaziti u detalje nezadovoljstva roditelja.

Roditelji, koji su nam poslali ovu obavijest, također nisu naveli konkretni razlog zbog kojeg nisu zadovoljni aktualnim ravnateljem. Na telefonski poziv, ravnatelj nam se nije javio.

Što će se dogoditi u ponedjeljak? Hoće li ova primorska škola ostati bez učenika? Saznat ćemo uskoro.

Inače na području Općine Dubrovačko primorje djeluju dvije osnovne škole OŠ Slano i OŠ Dubrovačko primorje, koja je smještena u Smokovljanima A u nju idu djeca iz Imotice, Štedrice, Topolog, Stupe, Ošljeg, Smokovljana i Visočana. Sva ova naselja raspršena su na širem prostoru, tako da je njihova udaljenost od škole velika, cestom i do 24 kilometra.

Nastava se odvija u djelomično obnovljenoj matičnoj školi i to u šest razrednih odjela, četiri redovna odjela predmetne nastave i dva kombinirana odjela razredne nastave, sastavljena od prvog-drugog i trećeg-četvrtog razreda.

U razrednoj nastavi rade dva učitelja, a u predmetnoj nastavi 10 učitelja s vjeroučiteljem. Na stranicama Škole stoji kako je u školskoj godini 2020./21. ovu primorsku školu pohađalo 40 učenika raspoređenih u četiri redovna i dva kombinirana razredna odjela.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.