22.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 23 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiPomorac iz Čepikuća, koji je nestao prije 30 godina, u Španjolskoj je...

Pomorac iz Čepikuća, koji je nestao prije 30 godina, u Španjolskoj je zatražio hrvatske papire

Petar Marčinko, koji je nestao prije čak 30 godina, pojavio se živ u Španjolskoj. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, on je u pratnji Crvenoga križa stigao do našeg veleposlanstva u Španjolskoj gdje je zatražio novu putovnicu.

Petar Marčinko nestao je 1992. 30 godina nakon pojavio se živ u Španjolskoj. Čuvši to, od sreće je zaplakao njegov poznanik Ivo u rodnim Čepikućama u Dubrovačkom primorju.

“Ja sam s njime dijelio cigar, što se kaže. Ja sam počeo jučer plakati kad me mala zvala: ‘Tata, našo se Pero živ’. Ja sam počeo plakati”, ispričao je Ivo Delalija.

Petar Marčinko se prije 30 godina iskrcao se s broda Dubrovnik u Španjolskoj. Nakon toga je nestao. Nitko ga nije vidio ni u Španjolskoj ni njegovim rodnim Čepikućama, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Da je živ, doznalo se u listopadu prošle godine kad je MUP od hrvatskog veleposlanstva u Madridu dobio zahtjev za identifikacijom osobe s putovnicom iz Jugoslavije. Glasila je na ime Petar Marčinko koji je dolaskom u Veleposlanstvo zatražio izdavanje hrvatskih dokumenata, kažu u dubrovačkoj policiji.

“U postupku identifikacije obavljena je komparacija fotografija i otisaka papilarnih linija temeljem kojih je potvrđen identitet nestale osobe i osobe koja je zatražila izdavanje osobnih dokumenata”, kazali su.

Neslužbeno Dnevnik doznaje kako je do našeg veleposlanstva u Španjolskoj došao u pratnji Crvenoga križa. A gdje je bio sve ovo vrijeme – veliki je misterij.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA