18 C
Dubrovnik
Naslovnica Lifestyle Natječaj za Lokalnu akademiju za politički razvoj u Dubrovniku

Natječaj za Lokalnu akademiju za politički razvoj u Dubrovniku

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, u suradnji s Akademijom za politički razvoj (APR) u i Udrugom gradova, poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u LAPR edukativnom programu poticanja razvoja, dijaloga i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama. Program će se održavati u Dubrovniku od 23. do 25. listopada, a namijenjen je mladim lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva, znanstvene zajednice i poduzetništva iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Lokalni APR u Dubrovniku dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ te stiže u Dubrovnik na inicijativu Udruge Bonsai koja dugi niz godina promovira volonterstvo, aktivno građanstvo i kulturu dijaloga. Program je namijenjen osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Do sada je provedeno 5 ciklusa Lokalne akademije i to u Splitu, Osijeku, Zaprešiću, Varaždinu i Čakovcu, a sada po prvi puta dolazi u našu najjužniju županiju.

Svi polaznici sudjelovat će u tri modula koji će se održati od 23. do 25. listopada u Centru za mlade Dubrovnik. Moduli će biti sastavljeni od predavanja, radionica i panel diskusija s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije i participacije građana u političkim procesima, zelene ekonomije i održivog razvoja, kulture dijaloga te stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci s nacionalne i lokalne razine.

Nacrt programa dostupan je na poveznici ovdje.

LAPR Dubrovnik okupit će do 20 polaznica/ka koji će biti odabrani temeljem javnog poziva. Za sudjelovanje u programu, potrebno je ispuniti Prijavni-obrazac, te ga poslati na e-mail adresu: prijave@apr.hr (u predmet elektroničke pošte upisati „Prijava na LAPR Dubrovnik: ime i prezime“).

Krajnji rok za prijavu je 11. listopada 2020. u ponoć. Prilikom odabira vodit će se računa o predstavljenosti različitih sektora: jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnoga društva, znanstvene zajednice, stranaka, djelatnika u tijelima državne i javne uprave, medija, poduzetnika i aktivista/kinja mlađe generacije.

Također će se voditi računa i o primjerenoj spolnoj zastupljenosti među polaznicima. Glavni kriterij za odabir polaznika, pored osobnoga karijernoga puta, bit će iskazani interes za javno djelovanje u lokalnoj zajednici.

U program se mogu prijaviti kandidati do 40 godina starosti. Polaznici su obavezni sudjelovati u sva tri modula. Organizatori snose sve troškove sudjelovanja polaznika u modulima, izuzev prijevoza. Program je cjelodnevni i traje od 10.00 do 18.00 te, uz pauze za kavu, uključuje dva obroka – ručak i večeru.

Najkasnije do 16. listopada sve kandidatkinje i kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja, dok će konačni rezultati odabira biti objavljeni na web i Facebook stranicama Udruge Bonsai i APR-a. Po završetku programa uspješnim polaznicima biti će uručene diplome te će imati mogućnost sudjelovanja na drugim događajima APR-a.

Prijava na ovaj natječaj ne umanjuje mogućnost sudjelovanja u ostalim programima APR-a. COVID-19: Obzirom na epidemiološke mjere trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj te Dubrovačko – neretvanskoj županiji, program će se odvijati u dvorani s dovoljno prostora za održavanje propisane socijalne distance, dvorana će se dezinficirati između svake stanke, a svim sudionicima će na raspolaganju biti zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Sjednica Općinskog vijeća Župa dubrovačka – rebalans proračuna, izmjena i dopuna odluke o socijalnoj skrbi

U srijedu, 4. studenog u velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka, održat će se 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka. U pozivu...

Marija Kola Pendo o organskoj poljoprivredi iz prve ruke

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, koji je ove godine posvećen planetu Zemlji i održava se pod motom „Razlistaj se“, Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje „Organska poljoprivreda – put prema zdravlju“ Marije...

Ovo su članovi Skupštine Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Turističkog vijeća

U srijedu, 28. listopada u 14 sati, održala se online sjednica Izborne Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika, na kojoj su izabrani članovi...

FOTO: VAŽNO JE SJETITI SE Gruška placa u cvijeću

Uoči blagdana Svih svetih te Dana mrtvih, posjećujemo vječna počivališta naših najmilijih, u tišini palimo svijeće i polažemo cvijeće. Stoga je već...

Dubrovnktv.net

SUSRETI UTORKOM/ Ivan Viđen i Nikša Selmani (Srđ je Grad): zašto su osnovali stranku?

"Srđ je Grad" je nova stranka u Gradu. Zašto su se odlučili na taj korak? Hoće li i oni imati stranačku...

ETO NAS: s Terezom Kesovijom

O Terezi Kesoviji ne treba puno govorit … Istaknuta je to pjevačica koja je osim u tadašnjoj Jugoslaviji uspješnu karijeru izgradila i...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić