11.8 C
Dubrovnik
Petak, 2 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiNATJEČAJ OD TRI DANA: u "Sanitatu" zapošljavaju informatičara sa srednjom stručnom spremom...

NATJEČAJ OD TRI DANA: u “Sanitatu” zapošljavaju informatičara sa srednjom stručnom spremom i bez radnog iskustva! Kažu da nije namješteno.

Nakon što je na stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavljen oglas Sanitata, koji traži jednog radnika na neodređeno vrijeme, sa srednjom stručnom spremom i bez potrebnog radnog iskustva uz jedini uvjet “poznavanje osnova informatike”, a riječ je o radnom mjestu koordinator službe razvoja, nazvali smo direktora Sanitata Tomislava Tabaka da provjerimo o čemu je riječ.

“Mi smo odlučili zaposliti čovjeka, informatičara, koji će raditi na održavanju naših displaya i web stranice, čime bismo uštedjeli oko 20 000 kuna mjesečno na održavanju, koje trenutno plaćamo, a zaostalo je iz nekih prijašnjih vremena. Ta je služba osnovana prije 2 godine i u njoj nitko nije zaposlen”, kaže direktor Sanitata.

Na pitanje zašto natječaj za zapošljavanje traje tek tri dana i to od sredine do kraja tjedna, odnosno od 17. do 20. studenog, direktor odgovara kako su pretpostavili da će biti veliki interes.

I dobro su pretpostavili, jer je dosad za to radno mjesto pristiglo 20 prijava.

Direktor tvrdi kako ovo radno mjesto nije unaprijed dogovoreno za određenu osobu.

“Kao d.o.o. Sanitat može i bez raspisivanja natječaja zapošljavati, a natječaj smo raspisali. Uostalom o zapošljavanju kandidata odlučuje komisija sastavljena od zaposlenika, u kojoj ja niti ne sudjelujem”, tvrdi Tomislav Tabak.

Eto, i u ovom korona vremenu u kojemu se masovno ostaje bez posla, a pogotovo u privatnom sektoru, nekome će zasjati sunce. I to ravno iz gradske tvrtke u kojoj plaće stižu – redovito.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA