26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNakon žalbe odabran novi projektant i izvođač radova za CGO Lučino razdolje

Nakon žalbe odabran novi projektant i izvođač radova za CGO Lučino razdolje

Direktor Agencije za gospodarenje otpadom Josip Bačić potvrdio nam je kako je jučer 1. kolovoza odabran projektant i izvođač radova za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Riječ je o zajednici ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek.

Bačić se nada kako je riječ o konačnom odabiru.

-Zbog hitnosti Projekta CGO Lučino razdolje, nadam se da će izvršenje ugovora započeti čim prije, i da je ovo, sukladno Rješenju Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave (DKOM) i našoj Odluci, ovo konačan odabir.

Podsjetimo, u travnju ove godine Agencija za gospodarenje otpadom kao projektanta i izvođača je odabrala zajednicu ponuditelja Hering d.d., Široki Brijeg, Elcom d.o.o., Tuzla i Enova d.o.o. iz Sarajeva.

Na tu odluku, zajednica ponuditelja Magnum supra d.o.o. i Elektrocentar Petek d.o.o. uložila je žalbu. Žalili su se ukratko na bodovanje stručnosti i referenci u postupku odabira. Detaljnije OVDJE.

DKOM je prihvatio njihovo obrazloženje te je 27. svibnja 2022. poništio odluku o odabiru izvođača i projektanta radova te naložio Agenciji za gospodarenje otpadom ponavljanje postupka odabira kao i isplatu 100 000 kn tvrtkama koje su se žalile. Novi odabir je napravljen jučer 1. kolovoza i slijedom novog bodovanja stručnosti za izvođača je odabran žalitelj, odnosno zajednici ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek.

No usprkos svemu i u ovom postupku, ponovno su moguće žalbe na javnu nabavu, koje se moraju izjaviti u roku od 10 dana od primitka odluke o odabiru. Na pitanje, kad bi radovi, odnosno projektiranje, moglo početi, ukoliko ovaj odabir prođe bez žalbi, Bačić odgovara sljedeće.

-Sukladno ZJN 2016. Naručitelj, Agencija za gospodarenje otpadom d.o.o., smije sklopiti ugovor o javnoj nabavi protekom roka mirovanja od 15 dana, računajući od dana dostave odluke o odabiru, ako žalba nije izjavljena. Protekom roka mirovanja odluka o odabiru postaje izvršna. Početak izvršenja ugovora može se očekivati neposredno nakon potpisivanja istoga, odnosno u rujnu 2022.

Procijenjena vrijednost javne nabave za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje je više od 245 milijuna kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA