33.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNADREALNO: umjesto protupožarnih aviona, u hangarima popravljali automobile visokopozicioniranih zaposlenika tvrtke

NADREALNO: umjesto protupožarnih aviona, u hangarima popravljali automobile visokopozicioniranih zaposlenika tvrtke

Ministar obrane Mario Banožić održao je sastanak s predstavnicima Zrakoplovno-tehničkog centra i CERP-a o stanju u toj tvrtki te o dinamici isporuke preostalih protupožarnih aviona koji se u toj tvrtki još uvijek nalaze na servisu, piše Jutarnji list.

Nakon održanog sastanka njegovi sudionici su stali pred novinare. Tijekom novinske konferencije potpuno je razgolićen nestručni sustav upravljanja tom tvrtkom, ali i nadzor nad njezinim radom. Ovog puta pred novinarima se uz ministra obrane i direktora ZTC-a pojavila i predstavnica CERP-a, institucije koja je nadležna za rad Zrakoplovno tehničkog centra.

Pokušavajući obraniti poziciju CERP-a u ovom slučaju Jadranka Čengija Šarić, direktorica sektora za restrukturiranje i prodaju, zapravo je dokazala da CERP nije radio svoj posao. CERP je u ovom slučaju vlasnik tvrtke, a Čengija Šarić je svu odgovornost za nadzor rada pokušala prebaciti na Nadzorni odbor. Ipak, ustvrdila je kako su tek prije dva dana od Nadzornog odbora zatražili izvještaj o stanju u tvrtki.

Dakle, iako se o lošem stanju u tvrtki te kašnjenju u isporuci aviona zbog čega će biti ugrožena protupožarna sezona javno govori već najmanje šest mjeseci, u CERP-u su tek 1. kolovoza od Nadzornog odbora zatražili izvještaj.

Dakle, sve do prije tri dana nije ih zanimalo je li Uprava tvrtke odradila svoj temeljni posao, a to je priprema zrakoplova za protupožarnu sezonu.

Zanimljivo da je nekoliko sati prije sastanka u MORH-u CERP medijima poslao priopćenje u kojem navode kako je Nadzorni odbor taj koji nadzire vođenje polova ZTC-a te podnosi glavnoj skupštini izvješće o obavljenom nadzoru vođenja poslovanja društva. Dakle, u potpunosti sa sebe skidaju odgovornost za stanje u tvrtki, iako je na novinskoj konferenciji sama Čengija Šarić decidirano priznala kako je CERP vlasnik tvrtke.

Direktor ZTC-a Zdravko Klanac danas je pak i službeno priznao kako ne vlada situacijom u tvrtki kojoj je na čelu. Ustvrdio je kako nema pojma je li mu dio radnika koji su na bolovanju zapravo radi u inozemstvu. Nakon javnih objava o tome nije poslao izvanrednu inspekciju radnicima koji su na bolovanju da se utvrdi gdje su. Također je priznao da je on dozvolio da njegovi radnici u hangarima tvrtke popravljaju privatni automobil nekih djelatnika.

Doduše, zaboravio je kazati da je riječ o automobilu jednog visokopozicioniranog zaposlenika. Klanac je također pokušao obmanuti javnost kazavši kako oni isporučuju potpuno ispravne zrakoplove. No, na upit kako komentira činjenicu da je MORH prije dva dana službeno objavio da je tek isporučeni Air Tractor morao ponovo na popravak ipak je priznao da su djelatnici ZTC-a hitno morali otići u Zadar kako bi uklonili kvar. Na pitanje zašto se to dogodilo samo je slegnuo ramenima.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA