32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNačelnik Cebalo potvrdio da je Domus Christi u karanteni

Načelnik Cebalo potvrdio da je Domus Christi u karanteni

Načelnik Cebalo potvrdio je da je ravnateljica donijela odluku po kojoj je dom za umirovljenike Domus Christi stavljen u karantenu je pohvalio njenu odluku, a potvrdio je da svi štićenici Doma za umirovljenike Dubrovnik nisu u samoizolaciji jer sve sobe nisu još uvijek dezinficirane te da se neki korisnici ne žele razdvojiti.

“Smatram da se Dubrovačko-neretvanska županija ne može gledati kao jedna cjelina” kazao je načelnik Cebalo o mogućnosti da se na dubrovačkom području ukinu propusnice te je potvrdio da je ravnateljica dom Domus Christi cijeli dom stavila u karantenu, a potom se osvrnuo na zaštitnu opremu u domovima umirovljenika.

“Ravnatelji ustanova su odgovorni za njihovo funkcioniranje. Naš Upravni odjel je u svakodnevnoj komunikaciji sa svim domovima za starije čiji smo osnivači, ali i ostalim domovima. Pitali smo i kao Stožer nedostaje li im opreme, no oni su na rekli da ne dostaje. U posljednja dva, tri dana takav manjak je zabilježen te je oprema dostavljena” kazao je Cebalo, a potom je komentirao zabranu donošenja hrane štićenicima domova za starije koje nisu u domovima.

“Stožer nastoji napraviti sve kako bi se spriječilo širenje zaraze. Smatram kako je odluka o zabrani iznošenja hrane iz domova u kojima je utvrđena zaraza ispravna. Zahvaljujem udruzi Ruka pomoći koja se organizirala i koja će dostavljati hranu sugrađanima. Iznalazimo rješenje i za ovu situaciju. Stožer odluke mora donositi brzo i smatram da smo ispravno reagirali” kazao je Cebalo.

“Opremu su dostavili i Domu Maslina. Kanali nabave opreme su poremećeni, no svi se skupa moramo truditi kako bi nabavili opremu i ispunili propise Nacionalnog stožera i Zavoda za javno zdravstvo”

“Županija je kontaktirala ministarstvo koje jedino može napraviti izvid. Objašnjeno nam je da u trenutku pandemije ne izlaze na teren, te će obaviti nadzor u Domu za starije osobe u Dubrovniku čim se situacija primiri” kazao je Dobroslavić.

“Svi specijalizanti koji su pozvani su došli, jedna član je iz nama nepoznatih razloga zadržan u KBC Zagreb i imamo jednu liječnicu na porodiljnom” kazao je ravnatelj Bekić, a potom komentirao navode kako se pet dana nitko ne javlja na telefon i ne dava informacija obitelji zaraženih osoba.

“Provjerit ću što se dogodilo, ali morate znati da su naši djelatnici izvan radnog vremena uzimali briseve. Smjernice za nefrološke pacijente su nam stigle jutros. Do sad smo zbrinuli dva pacijenta iz domova umirovljenika, a putem upute iz ministarstva ” kazao je ravnatelj.

“13 korisnika Doma za starije Dubrovnik su prebačeni u Studentski dom. Imamo nekoliko slučajeva u kojima se korisnici ne žele razdvojiti. U tijek je i dezinfekcija soba, nakon čega će svi biti u samoizolaciji” kazao je načelnik Cebalo.

Marijo Bekić komentirao je navode da dubrovačkoj bolnici nedostaje hrane za prehranu pacijenata.

“To su zlobne dezinformacije. Županija nas je pripremila i za ovo. Dio pacijenata je na dijetalnoj prehrani” kazao je ravnatelj Bekić.

Župan Dobroslavić kazao je da konferencije za medije služe da se javnost obavijesti o stanju s koronavirusom te da bi se pitanja gledatelja trebala ograničiti.

“U suprotnom će ovo postati karikatura” kazao je župan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA