16.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 16 listopada, 2024
NaslovnicaDupromoNA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: mislite da postoji samo jedan zdravi maslac? Varate...

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: mislite da postoji samo jedan zdravi maslac? Varate se….

Biljni maslaci posljednjih godina osvajaju kuhinje što i ne čudi. Maslaci su zdravi i prirodni izvori proteina, ugljikohidrata i masti, a uz sve navedeno i odličnog su okusa. Bogati su zdravim mono i poli nezasićenim mastima za one kojima je važna uravnotežena prehrana te su idealni za osobe koje se bave fizičkim aktivnostima, ali i za sve koji samo žele nešto zdravo.

U svijetu maslaca njih nekoliko je izdominiralo što okusom što sastavom. Dobrodošli u maslacasti svijet!

MASLAC OD BADEMA

Maslac od badema je u cijelosti izrađen od badema, bez soli, šećera i palminog ulja. To je izvrstan izvor bjelančevina, ugljikohidrata, zdravih masti, minerala i vitamina, kao što su vitamin E, kalcij, bakar, željezo. Odlikuje se kremastim okusom, čineći vašu zdravu prehranu potpunom. Bademi su kompozicijski jedinstveni orašasti plodovi jer oni ne samo da imaju odličan profil mononezasićenih masnih kiselina, nego su i idealan izvor energije sa visokim udjelom bjelančevina, količine vitamina E i vlakana.

Idealan je za one koji žele izgubiti kilograme i za one koji teže obroku koji uravnotežuje šećer u krvi. Konzumirajte ga prije vježbanja jer će vam osigurati veću izdržljivost i snagu.

MASLAC OD BUČINIH GOLICA

Ukusan i hranjiv namaz od bučinih gojica kojim se može puniti razne slane kekse, pogačice, peciva ili se jednostavno namaže na kruh i uživa u okusu. Zašto? Jer osim što je jaaako fin, ima tako dobre nutritivne vrijednosti.

Sjemenke bundeve su izvrstan izvor cinka, mangana, fosfora, magnezija, bakra i željeza. Također, čak 20% ovih sjemenki čine proteini. Sjemenke bundeve su odličan izvor primarnih bjelančevina, a i sve esencijalne aminokiseline su zastupljene u odličnom omjeru.

MASLAC OD SUNCOKRETOVIH SJEMENKI

Maslac od suncokreta je prirodni maslac iz pečenih sjemenki suncokreta, obogaćen prirodnim vlaknima iz cikorije. Ima visok udio vlakna i nezasićene masne kiseline te je bogat izvor biljnih proteina, vitamina i minerala. Tajna okusa ovog maslaca temelji se na savršenim sjemenkama suncokreta i određenom vremenu mljevenja.

Upotrebljava se za doručak, kao namaz na palačinke ili sendvič, ali je također pogodan za punjenje omiljenih krekera. Iako ne sadrži dodatnu sol, odgovara suhoj hrani! Ovo je izvrsno rješenje za sve ljubitelje sportova, zdrav stil života i prehrane, jer ne samo da utišava želju za slatkišima, već i pruža mnoge nutritivne prednosti.

KAKAO MASLAC

Kakao maslac dobiven je hladnim prešanjem kakao zrna, a ima delikatan miris i okus čokolade. To je mast koja je u potpunosti izvađena iz kakao zrna, ne sadrži šećer i proteine, a može se pohvaliti i s visokim udjelom vitamina i minerala. Često se koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kože no još je posebniji u prehrani. Dodajte ga u pripremi smoothia, kolača, sladoleda ili svježe čokolade.

Sastojci kakao maslaca predstavljaju brz izvor energije za naše tijelo, jer on ima visok udio stearinske kiseline i ne povećava razinu lošeg kolesterola u krvi. Stearinska kiselina u našoj jetri pretvara se u nezasićene oleinsku kiselinu, koja spada u omega-6 kiseline.

MASLAC OD LJEŠNJAKA

Sjemenke i orašasti plodovi glavni su izvor biljnih masnoća u vegetarijanskoj prehrani. Važno je naglasiti da se u vegetarijanskoj, a posebno veganskoj prehrani, namazi od orašastih plodova cijene i kao važan izvor bjelančevina, što je izuzetno važno u prehrani djece. Baš zato, lješnjakov maslac uvrstite u svakodnevnu prehranu i zaslađivanje palačinki.

Kao jedan od orašastih plodova, lješnjak je bogat proteinima i dobrim mastima. Osim što imaju odličan okus i vrlo su zdravi, lješnjaci štite od bolesti srca, obiluju blagotvornim antioksidanskima i mineralima.

KOKOSOV MASLAC

Poznat i kao „kokosova krema“ ili „pire od kokosa“, kokos maslac dobiva se finim mljevenjem sušenog kokosa te sadrži oko 65% kokosovog ulja. Izuzetno je ukusan i zdrava je zamjena za maslac, vrhnje ili krem sir životinjskog podrijetla. Možete ga jednostavno mazati na kruh ili krekere, umiješati u slana jela pri kraju kuhanja ili koristiti za razne deserte, kolače, frapee, namaze, umake i slično. Ako pomiješate 50 g maslaca sa 100 ml vode dobit ćete kokosovo mlijeko.

Butiga zdrave hrane, TC Mercante
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članaka: IZVOR: Tvornica zdrave hrane

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE