28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKonavljani napravili mapu divljih odlagališta i pozvali ljude da prestanu bacati smeće...

Konavljani napravili mapu divljih odlagališta i pozvali ljude da prestanu bacati smeće gdje im padne na pamet

U proteklom vremenu članovi fb grupe Ekološki osviještene Konavle su se organizirali u prikupljanju podataka i fotografija divljih odlagališta smeća u njihovoj općini. Rezultat je karta lokacija na kojoj postoje ta divlja odlagališta. Povodom njene objave Konavljani su na fb-u zapisali:

Sretni smo što vam možemo predstaviti kartu divljih odlagališta u Konavlima i istovremeno tužni što uopće postoji potreba za takvom kartom. Prvo želimo zahvaliti Mateju Kajiniću i GEOVISUAL-u na nesebičnoj pomoći koju nam je pružio jer bez njega ova karta ne bi bila realizirana. (hvala do neba i nazad)
Želimo zahvaliti i svima koji su nam slali fotografije i lokacije divljih odlagališta i pozivamo vas da nastavite s tom praksom te nam u inbox šaljete lokacije i fotografije jer smo svjesni da je ovo samo mali dio smeća koji je na divlje odlagan.
Ova karta bi trebala poslužiti svima, da osvijestimo koliko smeća ima u našem okolišu te da organizirano pristupimo uklanjanju istog. Zamišljena je kao živa i realna te će se dodavati nove lokacije i uklanjati one s kojih je smeće očišćeno.
Nadamo se podršci naših komunalnih društava. A ponajprije nadamo se vašoj. Bez vas, nas, običnih građana promjene neće biti, a promjene nam trebaju radi naše djece.
Čuvajmo naše Konavle i javljajte lokacije, radujemo se suradnji

Pogledajte KARTU divljih deponija koju je izradila fb grupa Ekološki osviještene Konavle.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA