32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNa Pobrežju Park 'n' Ride parkiralište za 600 vozila

Na Pobrežju Park ‘n’ Ride parkiralište za 600 vozila

Završeni su postupci javne nabave za izradu geodetskog snimka i parcelacijskog elaborata te za izradu projektne dokumentacije budućeg Park ‘n’ Ride sustava koji će se razvijati na području Pobrežja.

Park ‘n’ Ride sustav uključuje uređenje javnog parkirališta za osobna i taksi vozila te autobuse na kat. čest. 23/1 k.o. Petrovo Selo s prometnim priključkom na bivšu županijsku cestu Ž6235 i javnim prijevozom do užeg središta grada.

Sustav se naslanja na u prosincu započete radove na izgradnji ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, odnosno do ceste za Osojnik, a intencija gradske uprave jest razvojem ovog projekta značajno smanjiti pritisak osobnih automobila posjetitelja i turističkih autobusa te dovesti do rasterećenja cestovne mreže užeg gradskog područja, posebno kontaktne zone povijesne jezgre.

Naime, uređenje Park ‘n’ Ride parkirališta za oko 600 vozila naslanja se na strateški projekt „Poštujmo Grad“ i kompatibilno je s planiranim ograničenjima pristupa automobilima do granica kontaktne zone povijesne jezgre za sve osim za lokalno stanovništvo, a posjetiteljima koji svoja vozila ostave na Pobrežju na raspolaganju će biti prijevoz autobusima Libertasa, a koji će biti uključen u cijenu parkiranja.   

Idejno rješenje i glavni projekt s troškovnikom te ostalu nabavom obuhvaćenu projektnu dokumentaciju izradit će tvrtka Proposta d.o.o. iz Splita, dok je kao najpovoljnija ponuda za izradu geodetskih podloga i parcelacijskog elaborata izabrana ona tvrtke Reljet d.o.o. također iz Splita.

S odabranim ponuditeljima sklopit će se ugovori uz napomenu da vrijednost nabave izrade projektne dokumentacije iznosi 242.250,00 kuna s PDV-om, a geodetskih podloga 42.500 kuna s PDV-om.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA