18.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiNa četiri odjela dubrovačke bolnice odvijat će se nastava za studente sa...

Na četiri odjela dubrovačke bolnice odvijat će se nastava za studente sa splitskog Medicinskog fakulteta

U Plavoj dvorani Opće bolnice Dubrovnik održana je prigodna promocija suradnje OB Dubrovnik s Medicinskim fakultetom iz Splita koja je utemeljena na ranije potpisanim Ugovorima o suradnji. Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, Marijo Bekić kazao je kako je ovo produkt dobre suradnje ove dvije ustanove tijekom posljednje dvije godine i tijekom pandemijskog vremena kada se imalo više vremena za promišljanje o drugačijim iskoracima za dubrovačku bolnicu. Na četiri odjela OB Dubrovnik obavljat će se studentska nastava poput predavanja, seminara i vježbi za studente sa splitskog Medicinskog fakulteta.

-Prije dvije godine potpisan je ugovor o suradnji Medicinskog fakulteta u Splitu i Opće bolnice Dubrovnik kao nastavne baze tog fakulteta. U međuvremenu je došla korona i pandemija, nastava se odvijala iz predmeta kirurgija, ali tada još nisu postojali epidemiološki uvjeti za dolazak studenata Medicinskog fakulteta u našu ustanovu. U ovom trenutku Odjel za ortopediju i traumatologiju, Odjel za plastičnu kirurgiju, Odjel za neurokirurgiju i Odjel za oftalmologiju su spremni i već od ove godine će se na njima odvijat nastava te očekujemo dolazak studenata s Medicinskog fakulteta u Splitu – kazao je Bekić.

-Nismo se samo bavili pružanjem zdravstvene suluge ove dvije posljednje godine, za vrijeme covid pandemije bavili smo se i drugim manje atraktivnim, ali ne manje važnijim stavrima. Mislim da je ovo s jedne strane veliki iskorak za našu ustanovu, za naše djelatnike i za navedene odjele, a s druge strane postoji i još nekoliko odjela koji će se pridružiti ovom procesu – dodao je Bekić.

Dekan i prodekan splitskog Medicinskog fakulteta, dr. Ante Tonkić je kazao kako se ugovor počeo pomalo realizirati.

-Ono što je dobro u ovoj akademskoj godini je da će se organizirat dio kliničke nastave iz predmeta kirurgije. Ovaj ugovor o znanstveno nastavnoj suradnji nije samo iskorak OB Dubrovnik nego uistinu predstavlja čast Medicinskom fakultetu u Splitu, obzirom na dobro poznatu povijest dubrovačke medicine koja je komparabilna kulturnom, znanstvenom i općenito znanstvenom doprinosu Dubrovačke republike – rekao je Tonkić.

Dodao je kako će realizacija ovog ugovora najviše koristiti mladim liječnicima iz DNŽ koji će kako kaže, moći svoju cjelokupnu stručnu, znanstvenu i nastavnu izobrazbu steći u Splitu i Dubrovniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA