27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMuškarac u Rogotinu preminuo zbog udarca glavom u asfalt

Muškarac u Rogotinu preminuo zbog udarca glavom u asfalt

Muškarac u Rogotinu preminuo je zbog udarca glavom u asfalt, potvrdili su to na konferenciji za medije načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić. Nadležni su potvrdili kako je policijska ophodnja na mjesto događaja stigla u 00:40, dok je mrtvozornik na mjesto događaja stigao u 1:20, čime su opovrgnuti navodi kako se dežurne službe satima nisu ni približile mjestu događaja.

Mato Lakić pojasnio je da su COVID ambulante pod nadležnoću Doma zdravlja.

“Prema našim informacija osoba je pala i udarila glavom i to se vodi kao nasilna smrt” kazao je Lakić, a potom je komentirao stanje u domovima umirovljenika.

“Mi svakodnevnom komuniciramo s domom Domus Christi. Oni su jedan od najboljih domova što se tiče provođenja zaštitnih mjera. Isto tako nema informacija da je nedostajalo zaštitne opreme u domovima za umirovljenika. Stožer je dobio dostatnu opremu. Stanje je relativno dobro u domu u Dubrovniku, no trebamo biti pod dodatnim oprezom jer dom ima veliki broj štićenika. U slučaju bilo kakve pojave simptoma oni nam se moraju javljati. Dvije osobe će danas biti ponovno testirane, a sutra ćemo imati rezultate” kazao je Lakić te dodao da još nije potvrđeno kako se nepokretna osoba u domu zarazila.

” Nema nikakve zapreke da se uzorci uzimaju na način na koji su se uzimali, na otvorenom prostoru ispred Doma. Manji dio djelatnika koji posljednjih 14 dana nisu bili u kontaktu s korisnicima mogu raditi. Oni su testirani i negativni su, a drugi dio djelatnika koji je bio u kontaktu će biti u izolaciji 14 dana” potvrdio je Lakić te kazao kako su zajednički prostori u dubrovačkom domu dezinficirani, a tijekom dana će se dezinficirati i sobe korisnika.

“Dali smo naputak svim domovima da djelatnici prijave i ako netko od ukućana ima simptome” kazao je Lakić.

“Naviknuli smo raditi s manjkom kadra, ali iz ovih prethodnih godina ospica i gripe, izvukli smo određene zaključke i nije nam se bilo teško prilagoditi. Jedna samo od prvih bolnica koje je pregradila odjele i tako omogućili normalno funkcioniranje bolnice. Svi pacijenti moraju proći kroz trijažni prostor jer ne možemo dopustiti da virus uđe u čisti dio bolnice što uključuje i Hitni objedinjeni bolnički prijem” kazao je ravnatelj Bekić.

“U slučaju velikog broj oboljelih zauzeo bi se objekt D bolnice. Imamo 11 stacionarnih respiratora, šest stacionarnih i deset uređaja za anesteziju koji se mogu prilagoditi ovoj svrsi. Naručili smo deset respiratora, a dva bi trebali uskoro stići. Svi štićenici domova su lošeg općeg stanja, ali to nema veze sa zarazom koronavirusom” kazao je ravnatelj Bekić, a potom kazao kako Opća bolnica ima problema sa slobodnim danima i u redovnim uvjetima.

“U 00:26 zaprimljena je dojava gospodina iz Rogotina, da mu je susjed pokucao na vrata i da je loše. Čovjek je u 00:20 poželio dobar dan, to govori koliko je u tom trenutku bio zbunjen. Dojava je preusmjerena u Ploče, tu nemamo tehničke mogućnosti vidjeti kako je ona išla. U 00:31 dojava je prenašena ophodnji koja se nije nalazila u blizini mjesta događaja. Ophodnja je u 00:40 bila na mjestu događaja, a u 00:41 je dojavljeno da je osoba preminula. U 01:20 na mjesto događaja izašao je mrtvozornik, tako da ne stoji činjenica kako nitko od službi satima nije prilazio mjestu događaj te je ustanovljena nasilna smrt. To su sve smrti koje nisu nastale prirodni putem, poput ubojstva, samoubojstva i nesretnih slučajeva. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o ničemu sumnjivom, a koliko mi je poznato nije naređena ni obdukcija. Tijelo je predano rodbinu. Sve službe uključene u događaj podnijeti će svoja izvješća da se vidi je li bilo šuma u komunikaciji. Mrtvozornik je potvrdio da je osoba pala i udarila glavom o asfaltnu površinu i kako je to uzrok smrti. Osoba je imala više kroničnih bolesti” potvrdio je Pavličević.

“Imamo pet COVID ambulanti na području županije. Dostavljena im je znatna količina opreme. U dnevnoj samo komunikaciji s ravnateljima Domova zdravlja. Nitko mi ni u jednom trenutku nije rekao da mi nedostaje opreme za COVID ambulante” kazao je načelnik Cebalo.

“Kontaktirao sam s načelnikom Općine Mljet i prenio mu moju preporuku da se plaće JVP ne smanjuju, no odluka je na kraju na njemu. Kad je u pitanju financiranje JVP-a, on se financira i iz sredstava države” kazao je župan Dobroslavić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA