30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiLuka Lulić o preminuloj osobi u Rogotinu: Nije bilo riječi o hitnoj...

Luka Lulić o preminuloj osobi u Rogotinu: Nije bilo riječi o hitnoj intervenciji, rečeno nam je da se sumnja na COVID

Luka Lulić ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu komentirao je slučaj preminule osobe u Rogotinu. Kazao je da je policijski službenik dežurnom liječniku javio da se radi o osobi za sa sumnjom na koronavirus, te da nije bilo riječ u hitnoj situaciji.

” 35 osoba nalazi se u OB Dubrovnik, od toga 22 na odjelu za zarazne bolesti. Četiri osobe su na odjelu za intenzivno liječenje, a jedna je osoba težeg stanja i ona je intubirana. Još uvijek je životno ugrožena osoba koja je intubirana, a nalazi se u respiratornom centru u Križinama. 12 štićenika doma iz Ploča nalazi se na zaraznom odjelu, jedna je djelatnica u Studentskom domu, a šest osoba iz Doma za umirovljenike iz Dubrovnika je smješteno u OB Dubrovnik. Osobe su lošeg općeg stanja,što je očekivano za njihovu životnu dob” kazao je ravnatelj OB Dubrovnik, Marijo Bekić.

“Zaraženo je pet štićenika i jedna djelatnica Doma za starije osobe u Dubrovniku. Prosječna dob zaraženih je 57 godina. Od 50 do 59 godina imamo najviše zaraženih, njih 21. 53 osobe u muškog spola. U Konavlima i Dubrovniku imamo po 26 oboljelih” kazao je Mato Lakić dok je načelnik Pavličević kazao kako nije bilo posebnih postupanja po pitanju koronavirusa, a nije zabilježeno ni kršenje mjera samoizolacija.

“Izražavam sućut u ime Zavoda za hitnu medicinu, kao i svoje osobno ime obitelji preminulog iz Rogotina. Hitna medicinska služba svakodnevno obavlja svoj posao. U slučaju kad dobijemo informaciju da se sumnja na zarazu koronavirusom postupamo s dodatnim mjerama opreza. Broj intervencija se u ovom vremenu nije smanjio, a imamo i dovoljan broj zaštitne opreme” kazao je Luka Lulić i iznio kronologiju događaja u Rogotinu te naglasio kako je pokrenut izvanredni stručni nadzor.

“Poziv je upućen od strane službenika policijske postaje Ploče u 00:29, koji je našem službeniku prenio da ima COVID sumnjivog pacijenta. Naš djelatnik mi je u telefonskom razgovoru rekao da u tom trenutku nije bilo sumnje na hitno stanje te je policajac uputio na COVID ambulantu. Nakon 19 minuta policajac ga je ponovo nazvao i kazao mu da je pacijent preminuo. Liječnik nije odbio izaći na intervenciju niti se pravdao da nema opreme” kazao je Lulić te dodao da je naknadno u 00:49 upućen poziv na centar 112.

“Nije se radilo o hitnom pozivu. Prema onome što je našem liječniku bilo dostupno nije se radilo o hitnom slučaju” ponovio je Lulić te kazao da ne može komentirati COVID ambulante u Pločama jer je za njih nadležan Dom zdravlja.

“Kontaktirao samo gospodina koji je išao preko policije i kazao mu kako mi je žao što se nije sjetio prije broja 112. Sve naše službe i timovi izlaze na sve intervencije vitalne ugroženosti bez obzira na COVID” zaključio je Lulić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA