27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaMostove amandmane za projekte u našoj županiji odbili Vlada i Sabor

Mostove amandmane za projekte u našoj županiji odbili Vlada i Sabor

Maro Kristić iz Mosta je poslao priopćenje za medije u kojemu stoji kako se Grad Dubrovnik nalazi u teškoj gospodarskoj krizi te kako spas treba potražiti u fondovima Europske unije i državnom proračunu. No jučer su Vlada RH, a danas i Hrvatski sabor odbili sve prijedloge amandmana na rebalans državnog proračuna koje su branili Mostovi zastupnici u Hrvatskom saboru. U nastavku priopćenja pročitajte što su to Mostovci tražili odnsono realizaciju kojih projekata u Dubrovačko – neretvanskoj županiji.

-Proračun Grada Dubrovnika za 2021. godinu je zbog teške gospodarske krize uzrokovane širenjem zaraze corona virusom gotovo 300 milijuna kuna manji od očekivanog. Tako teška financijska situacija ima za posljedicu usporavanje realizacije brojnih važnih i obećanih projekata, koji će se teško realizirati sredstvima iz gradskog proračuna u dogledno vrijeme. Svima je jasno da će trebati vremena za gospodarski oporavak te da će posljedice krize biti dalekosežne.

Stoga priliku za realizaciju projekata treba tražiti u dostupnim fondovima Europske unije, ali i u državnom proračunu iz kojeg se financiraju brojni važni razvojni projekti u lokalnim zajednicama. Dubrovnik je godinama punio državni proračun i na takav način pomagao ujednačeni razvoj cijele države, a sada je vjerojatno najpogođeniji grad u državi, na kojeg je corona kriza ostavila najviše negativnih posljedica.

Stoga smo smatrali kako se u državnom proračunu mogu i moraju pronaći sredstva za realizaciju nekih projekata na koje se već godinama čeka, a koji su važni za Dubrovnik i koji su zbog svega navedenog odgođeni za neka bolja vremena, no jučer su Vlada RH, a danas i Hrvatski sabor  odbili sve prijedloge amandmana na rebalans državnog proračuna koje su branili naši zastupnici u Hrvatskom saboru, a koji se odnose na područje Grada Dubrovnika i Dubrovačko -neretvanske županije.

Naši prijedlozi amandmana odnosili su se na osiguranje sredstava za sufinanciranje realizacije  sljedećih projekata:

  • Izgradnja Centra za autizam
  • Izgradnja doma umirovljenika na Medarevu
  • Izgradnja azila za životinje
  • Poticanje lokalnog sporta i sportskih natjecanja
  • Dovršetak izgradnje atletske staze na Gradskom stadionu Lapad
  • Novo neovisno trasiranje lokacije budućeg centra za gospodarenje otpadom na lokaciji Lučinorazdolje
  • Navodnjavanje konavoskog polja
  • Uspostava stalne hitne helikopterske službe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA