32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaMostovci predlažu: Mesiću ukinuti status počasnog građanina naše županije, izbrisati golf...

Mostovci predlažu: Mesiću ukinuti status počasnog građanina naše županije, izbrisati golf resort iz plana!

Klub vijećnika MOST-a uputio je predsjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Terezini Orlić prijedlog uvrštenja dviju točaka na dnevni red za nadolazeću 14. sjednicu, jedna je brisanje Golf resorta na Srđu iz Prostornog plana, a druga zahtjev za ukidanjem statusa počasnog građanina Stjepanu Mesiću.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Predlažemo da vijećnici, sukladno Statutu i Poslovniku, donesu Odluku o Izmjenama i dopunama Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije, kojima bi se iz njega brisao obuhvat „Golfa na Srđu”.

Podsjećamo da je „Golf na Srđu” u Prostorni plan unesen 2006. odlukom tadašnjega povjerenika Županije Želimira Bosnića. Svih ovih godina vijećnici nisu imali mogućnost raspraviti i donijeti odluku o tom kontroverznom i štetnom investicijsko-građevinskom projektu.

U više su navrata oporbeni vijećnici pozivali župana Dobroslavića da pokrene proceduru brisanja „Golfa na Srđu” iz Prostornog plana, no on se uvijek pravdao mogućim investitorovim tužbama i zahtjevima za velikim financijskim naknadama. Nakon odluke arbitražnog suda od 23. svibnja 2023. očito je da takva opravdanja padaju u vodu te pozivamo predsjednicu Skupštine da već za iduću, 14. sjednicu uvrsti prijedlog Odluke o Brisanju „Golfa na Srđu” iz Prostornog plana DNŽ.         

U prijedlogu druge točke predlažemo da se bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću ukine status Počasnoga građanina Dubrovačko-neretvanske županije.

U arbitražnom postupku u kojem  je projektna tvrtka-investitor „Razvoj Golf” tužio Republiku Hrvatsku, Stjepan Mesić pojavljuje se kao svjedok tužitelja. Nažalost, nije to prvi put da Stjepan Mesić svjedoči protivno interesima Republike Hrvatske i njenih građana pa stoga držimo da ničim nije zaslužio bilo kakvu počast u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Godinama je trajala borba građana Dubrovnika, ali i cijele županije s investitorima i njihovim pomagačima. Godinama se dokazivalo da je „Golf na Srđu” poguban investicijsko-nekretninski projekt za prirodnu i kulturnu baštinu, kako samoga grada Dubrovnika tako i županije.

Napominjemo da su prijedlozi odluka zasnovani na Statutu i Poslovniku Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, a nadležne službe u kratkome roku mogu pripremiti materijale i predložene točke uvrstiti u dnevni red iduće Sjednice, stoji u priopćenju          Kluba vijećnika MOST-a u Skupštini DNŽ.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA