13.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaPolitikaMOST: POBJEDA KOJA SE ČINILA NEMOGUĆA - Poništen ugovor o koncesiji na...

MOST: POBJEDA KOJA SE ČINILA NEMOGUĆA – Poništen ugovor o koncesiji na Srđu

Jučerašnjom jednoglasnom odlukom svih dubrovačkih vijećnika ugovor o koncesiji na Srđu proglašen je ništavnim. Nakon punih 11 godina tako se dogodila pobjeda koja je popraćena pljeskom, stoji u priopćenju MOST-a kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Podsjetimo, sve je počelo prije više od 10 godina kada je Dubravka Šuica sve dala na upravljanje Razvoj Golfu, investitorima koji već godinama bezuspješno pokušavaju realizirati svoj nezakonit  nekretninski projekt. Treba spomenuti i referendum iz 2013. godine na kojemu su se građani Dubrovnika, njih čak 10051, jasno opredijelili protiv takve politike, no zbog manjkavosti zakona o referendumu prema kojemu izlaznost mora biti minimalno 50%, isti je poništen.

Vijećnik Mosta Maro Kristić godinama se zalagao protiv spomenutog projekta i za poništenje ugovora o koncesiji zbog čega su ga napadali i u procesu arbitraže optuživali za miniranje projekta.

“Hvala mojim Mostovcima u Dubrovniku, ali i na nacionalnoj razini, kao i kolegama Srđevcima koji su još od pokretanja inicijative za referendum protiv projekta na Srđu u ovoj priči i koji su nam bili podrška u svakoj inicijativi u Hrvatskom Saboru. Hvala svim kolegama vijećnicima koji su bili uporni u nastojanju da ovaj dan dođe te  hvala svim sugrađanima koji su izašli na referendum protiv ovog projekta.” – poručio je Kristić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA