29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiModelarska liga županije, najbolje ekipe iz Blata, Opuzena i Metkovića

Modelarska liga županije, najbolje ekipe iz Blata, Opuzena i Metkovića

Modelarska liga Dubrovačko-neretvanske županije održala se jučer u Centru za mlade Dubrovnik na kojoj se natjecalo 12 ekipa iz Dubrovnika, Blata, Orebića, Metkovića i Opuzena.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima dva učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Učenici su puna tri sata izrađivali model naočala. Na kraju natjecanja je ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Tomo Sjekavica, Mladen Mitić i Dalija Milić Kralj najboljim ekipama proglasilo:

1. mjesto – Toni Šeparović i Dario Donjerković iz OŠ Blato (mentor: Zoran Sardelić)

2. mjesto – Anđela Bjeliš i Ena Gutić iz OŠ Opuzen (mentorica: Tomislava Ivanković)

3. mjesto – Nikola Musulin i Filip Jerković iz OŠ Stjepana Radića Metković (mentorica: Marina Nikolić)

Medalje je dizajnirala i isprintala Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika na 3D printerima.

Pobjednici Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije predstavljat će županiju na državnoj razini Modelarske lige koja se planira održati od 17. do 19. svibnja 2024.

Za vrijeme natjecanja se održalo Županijsko stručno vijeće učitelja tehničke kulture, na kojem je između ostalog održana i radionica o podešavanju modela za 3D printanje, koju je održao tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica.

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Centrom za mlade Dubrovnik, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA