7.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 studenoga, 2021
NaslovnicaVijestiMinistrica i župan potpisali ugovor o sufinanciranju dodatnih medicinskih timova u sezoni

Ministrica i župan potpisali ugovor o sufinanciranju dodatnih medicinskih timova u sezoni

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i župan Nikola Dobroslavić potpisali su u petak u Dubrovniku ugovor o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkoj sezoni za 2021. godinu.

Ministrica Brnjac istaknula je kako se i na ovaj način daje potpora jugu Hrvatske, a iznijela je i najavu kako će se većina njemačkih građana cijepiti do početka turističke sezone.

”To nam daje prednost, a želimo da se što veći broj turističkih djelatnika odazove za cijepljenje i da Dubrovnik bude i dalje sigurna i prepoznatljiva destinacija. I ove godine nastavljamo sufinanciranje dodatnih timova medicinske pomoći jer držimo da je to izrazito važno u ovo vrijeme pandemije COVID-19. Za ovu godinu izdvojit ćemo 1,5 milijuna kuna”, rekla je ministrica Brnjac.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je na širem dubrovačkom području prošle godine bilo manje od 20 posto realizacije turističkih dolazaka.

”To je jako loše za sve nas. Turizam je naša pretežita gospodarska djelatnost. Sufinanciranje turističkih ambulatni, to je program koji se nastavlja iz godine u godinu. U njemu sudjeluju i DNŽ, i JLS-ovi naši i domovi zdravlja, a i Ministarstvo turizma. Zahvaljujem se ministrici Brnjac što i ove godine sudjeluje u financiranju ovog projekta. Važno nam je da nam turisti imaju dodatnu zdravstvenu uslugu kroz turističku sezonu. Ove godine uveli smo i stalnu helikoptersku hitnu medicinsku službu. Imati ćemo i deset turističkih ambulanti diljem županije. Cijeli projekt je vrijedan 760 tisuća kuna”, rekao je župan Dobroslavić.

”Vjerujem da ćemo ostvariti nešto sezone i da će ove turističke ambulante pridonijeti ukupnoj sigurnosti. Mislim da će to biti i dobri punktovi za antigenske testove, ako to bude rješenje za boravak turista u našoj destinaciji”, rekao je župan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić