32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDjelomična obustava rekonstrukcije ceste u naselju Mandaljena

Djelomična obustava rekonstrukcije ceste u naselju Mandaljena

U tijeku je izvođenje radova nastavka proširenja ceste, izgradnje nogostupa,  javne nabave i rješavanja oborinske odvodnje na lokalnoj cesti od naselja Mandaljena prema naselju Čelopeci, na dionici između malog mosta i mosta na rijeci Taranti.

Nažalost prigodom obavljanja ovih radova otkriveno je kako su telekominikacijske optičke instalacije na nepovoljnoj dubini u trupu ceste i smetaju rekonstrukciji oborinske odvodnje, odnosno brojnih propusta u trupu ceste. Radi se od 11 propusta na ovoj dionici ceste koji spajaju oborinske kanale koji provode oborine sa sjevernih okolnih prostora šireg područja.

Nailaskom na telekomunikacijske kanale došlo je do djelomične obustave radova, odnosno usporenja radova zbog čekanja na tehnička rješenja telekomunikacijskog operatera i dostavu potrebne opreme i instalacija nužnih za izmještanje. U ovu svrhu bilo je nužno izvesti radove iskopa novog rova uzduž cijelog obuhvata planiranih radova kako bi na siguran način osigurali sve telekomunikacijske usluge ne samo stanovnika Župe dubrovačke nego i mnogo šireg područja. Troškove izmještanja telekomunikacijskih instalacija snosi Hrvatski telekom.

-Molimo  sudionike u prometu na strpljenje tijekom izvođenja spomenutih radova – poručili su iz Općine Župa dubrovačka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA