31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMinistarstvo pozvalo birače: Provjerite valjanost osobnih iskaznica!

Ministarstvo pozvalo birače: Provjerite valjanost osobnih iskaznica!

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije pozvalo je birače koji namjeravaju glasovati na izborima za Europski parlament u nedjelju, 9. lipnja da na vrijeme provjere valjanost svojih osobnih iskaznica kako na izborni dan ne bi bilo nesporazuma.

Na izvatku iz popisa birača na biračkom mjestu na izborima 9. lipnja nalazit će se samo birači s važećom osobnom iskaznicom te oni kojima je ona istekla, a predali su zahtjev za novom najkasnije do 29. svibnja.

Birači koji nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu podnijeli zahtjev za novom neće se nalaziti na izvatku iz popisa birača te će moći glasovati samo uz potvrdu za glasovanje, tzv. plavu potvrdu, naglašava MPU.

Tu će potvrdu na izborni dan moći zatražiti u nadležnom upravnom tijelu županije ili Grada Zagreba koje vodi registar birača prema mjestu njihova prebivališta.

Popis lokacija za izdavanje potvrda bit će objavljen na mrežnoj stranici Ministarstva, a potvrde će se izdavati tijekom cijelog izbornog dana od 7 do 19 sati, dakle u vremenu u kojem su otvorena biračka mjesta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA