21.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 22 svibnja, 2022
NaslovnicaNaša čeljadKnjige po izboruMaturantici Antoneli Rodić je "Mali princ" promijenio život

Maturantici Antoneli Rodić je “Mali princ” promijenio život

Ime Antonele Rodić, učenice 4. razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik nedavno smo spominjali u kontekstu Državnog LiDraNa, budući je njen literarni rad „Izmena ili ne samo Sofoklu nebitna“ nakon održane smotre objavljen u Zborniku literarnih i novinarskih radova LiDraNo 2022.

Saznali smo i koje su joj najdraže knjige i što je utjecalo na njene čitateljske navike i ljubav prema knjizi.

Nisam htjela navoditi klasike i lektirne naslove iako je okvir lektirni, htjela sam navesti i predložiti za čitanje neke manje poznate knjige koje su mi pružile zanimljivo čitateljsko iskustvo – zapisuje Antonela i spominje sljedeća književna djela.

Mali princ – Antoine de Saint-Exupery

Presudna knjiga za moje čitateljsko iskustvo, pročitala sam je u 8. razredu i zbog nje zavoljela knjige i počela više čitati. Predivna priča ispričana na zaista poseban način.

Posljednji ples leptira – Kristin Hannah

Roman ljubavno-obiteljske tematike. Priča o ljubavi, prijateljstvu, gubitku i nadi; čita se u jednom dahu.

Čuda – Eric Metaxas

“Što su čuda, kako se događaju i kako vam mogu promijeniti život” glavno je pitanje ove knjige. Drukčija je od ostalih, no jako zanimljiva i poučna.

Ulica krijesnica – Kristin Hannah

Izrazito emotivan roman, svaku emociju osjećala sam kao svoju. Zaista posebna knjiga, priča o prijateljstvu, ljubavi, obiteljskim problemima i važnim odnosima u životu.

Ispričat ću ti priču – Jorge Bucay

Zanimljiva i poučna knjiga kojoj se uvijek mogu vratiti. Glavni lik Demian odlazi psihoterapeutu po odgovore na životna pitanja. Psihoterapeut Jorge mu kroz priče pomaže i mijenja život; od grčkih mitova, narodnih priča do japanskih parabola.

Tri nevjerojatne stvari o tebi – Jill Mansell

Ljubavni roman o mladoj ženi kojoj život visi o koncu. Također nam govori kako je svijet zapravo malen i kako smo svi na neki način povezani. Jako lijepo napisano uz dozu humora, toplo preporučujem.

Utorci s Morijem – Mitch Albom

Odličan roman, na moderan način predstavlja dragocjene pouke. Priča o prijateljstvu, mudrosti, pravim vrijednostima i nošenju s teškim situacijama.

Šetnja za pamćenje – Nicholas Sparks

Jedan od najemotivnijih romana koji sam pročitala. Predivna ljubavna priča o dvoje mladih, potpuno različitih ljudi. Priča o iskrenoj ljubavi, gubitku i vjeri.

Zimski vrt – Kristin Hannah

Još jedan roman Kristin Hannah, obiteljsko-povijesne tematike. Tragična priča o ljubavi i ratu s neočekivanim raspletom. Mogla bih ga čitati stalno, toliko mi je izvrstan.

Preobražaj – Franz Kafka

Počela sam s lektirom pa s lektirom i završavam, poznata pripovijetka sa snažnom porukom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA