9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaVijestiMaslać: letovi iz Velike Britanije u sljedeća dva tjedna imaju na raspolaganju...

Maslać: letovi iz Velike Britanije u sljedeća dva tjedna imaju na raspolaganju preko 10 tisuća sjedala, ali njihovu popunjenost ne znamo

Proteklog vikenda u Zračnoj luci Dubrovnik zabilježeno je 148 što komercijalnih, redovitih linijskih letova, što letova poslovne avijacije, s kojima je u Dubrovnik stiglo 12 428 gostiju, a otputovalo njih 9 264, kazao nam je komercijalni direktor Zračne luke Dubrovnik, Ivan Maslać. Obzirom na novonastalu situaciju s pooštrenim protokolom za dolazak britanskih turista u koje su se proteklog proljeća ulagale ogromne nade, tražili smo odgovor na pitanje – jesu li najavljene restrikcije broja letova zbog obveznog testiranja kojemu se moraju podvrgnuti ulaskom u Hrvatsku.

– Ono što danas sa sigurnošću možemo reći jest da u idućih 15 dana ne očekujemo smanjena broja letova iz Velike Britanije – rekao je Maslać, dodajući:

– Tako će ovoga i idućega tjedna u Čilipe iz Velike Britanije sletjeti 56 zrakoplova četiriju različitih aviokompanija. Ti letovi raspolažu s kapacitetom od 10 242 sjedala, ali to ne mora odgovarati stvarnoj popunjenosti kabina.

Naime, 24. i 25. srpnja ukupno je zabilježeno 148 letova, odnosno operacija, što uključuje komercijalne, redovite linijske letove i poslovnu avijaciju. Kad se letovi pretoče u broj gostiju, tijekom vikenda zabilježen je dolazak 12 428 gostiju, a odlazak njih 9 264.

Kad je pak u pitanju ostvareni promet, Zračna luka Dubrovnik je od početka godine, pa do danas, ostvarila 18. 46 posto prometa u odnosu na isto razdoblje 2019 godine. Ali, kad se rezultati promatraju na tjednoj razini, proteklog tjedna, od 19. do 25. srpnja, ostvareno je 48 posto prometna u odnosu na isti tjedna 2019. godine.

– Pri usporedbi prometa na godišnjoj razini treba voditi računa da ove godine skoro pa nismo imali predsezonu, dok je ona 2019., započela već u travnju i nastavile se kroz svibanj i lipanj. Ove je godine intenziviranje zračnog prometa zabilježno tek u srpnju. No, kad usporedimo rezultate po tjednima, mi rastemo i to je očito – ističe Maslać.

U dubrovačkoj zračnoj luci početkom lipnja otvoren je punkt za testiranje na covid-19, a sredinom srpnja putnici su zbog povećanja prometa i ograničenog kapaciteta covid centra, upućeni da brzo antigensko testiranje obave prije dolaska u zračnu luku kako bi izbjegli propuštanje leta. No, Poliklinika Croatia, u određenoj je mjeri povećala kapicitete testiranja.

– Promijenili smo lokaciju covid punkta, koji se sad nalazi na drugom dijelu zračne luke, na međunarodnim dolascima. Radi se o dijelu gdje se ljudi previše ne zadržavaju – kazao nam je Maslać.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić