26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMaro Kristić: stječe se dojam da bi i TZ, poput Dubrovačkog saveza...

Maro Kristić: stječe se dojam da bi i TZ, poput Dubrovačkog saveza sportova, htjela imati status “svete krave”

Gradski vijećnik Maro Kristić poslao je priopćenje za medije u kojem poziva na hitnu tematsku sjednicu na temu turizma i upravljanja turizmom u Dubrovniku. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Zadnja sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika je još jedan put ukazala na potrebu za žurnom raspravom o stanju u dubrovačkom turizmu, poglavito o radu naše turističke zajednice. Podnošenje izvještaja o radu na kraju svake turističke sezone i predstavljanje planova za sljedeće razdoblje je nešto što bi trebalo biti ustaljena praksa kada je u pitanju poslovanje turističke zajednice, a ne predmet bilo čije inicijative, jednako kao što bi se jedan put godišnje trebala održavati i sjednica gradskog vijeća na temu aktualnog poslovanja gradskih komunalnih poduzeća.

Postojanje velikog nezadovoljstvo radom glavne turističke organizacije u našem Gradu zasigurno dijelom proizlazi iz činjenice da je ista nedovoljno otvorena prema javnosti pa građani osim što plaćaju turističke pristojbe ne mogu prepoznati neku konkretnu korist od njenog postojanja. Prilika je to da predstavnici turističke zajednice uvjere javnost u suprotno, a činjenica je da se u zadnje vrijeme otvorilo i nekoliko vrućih turističkih tema o kojima je potrebno javno raspraviti, poput one o restrikcijama u privatnom smještaju, koja je izazvala šok i nevjericu među privatnim iznajmljivačima.

S obzirom da je ovdje riječ o temi koja izravno zadire u egzistenciji velikog broja dubrovačkih obitelji, obaveza je vladajućih i turističke struke u otvorenoj raspravi građanima detaljno pojasniti o kakvim se mogućim restrikcijama tu radi.

Turizam je glavni pokretač našeg gospodarstva i izvor prihoda gotovo svakoj dubrovačkoj obitelji pa je logično da sve zanima  na što se troše novci od turističkih pristojbi i članarina te kakvi su planovi i očekivanja za sljedeću sezonu? Nepotrebnim odgađanjem održavanja sjednice gradskog vijeća na ovu temu stječe se dojam da bi i turistička zajednica poput Dubrovačkog saveza sportova htjela imati status “svete krave” u koju se ne smije dirati, jer tamo tobože nema anomalija, a zapravo se nemušto prikrivaju amaterizam i osobni interesi. Stoga, ne postoje nikakve opravdane izlike za prolongiranje roka u kojem će se sjednica održati i javnost  očekuje da će se ona održati u ovoj godini kao što je gradonačelnik obećao prihvativši moju inicijativu, poglavito iz razloga jer su rezultati turističke sezone poznati i javno dostupni kao što bi trebali biti i planovi za sljedeću turističku sezonu, stoji u priopćenju koje potpisuje gradski vijećnik Maro Kristić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA