Maro Hajdarhodžić: neću zaustaviti radove na Peskariji, jer imam sve potrebne suglasnosti i dozvole!

Mea Culpa d.o.o. nastavlja s radovima na uređenju Peskarije, jer imamo sve potrebne suglasnosti i dokumentaciju i ispoštovali smo cijelu proceduru koja je bila potrebna i koja je od nas kao investitora tražena – kratko je odgovorio Maro Hajdarhodžić, vlasnik tvrtke koja ima koncesiju na javnoj površini ispred Peskarije u povijesnoj jezgri Grada, dodajući kako je dosad u projekt uložio milijun kuna.

Nitko ga, kazao je, nije izvjestio o tome da se radovi obustavljaju, a niju mu jasno niti po kojoj bi se osnovi to moglo legitimno učiniti.

I idejni i glavni projekt prezentiran je u Ministarstvu kulture, te je dobio sve potrebne suglasnosti i ispoštovali smo i svu ostalu potrebnu proceduru za otvaranje gradilišta i početak radova. Čekali smo 2,5 godine, o čemu je već govorila projektantica Jelica Peković za dubrovniknet.hr – kazao je Hajdarhodžić.

Na prezentaciji projekta u Zagrebu, u Ministarstvu kulture bili su nazočni i glavni konzervator Tomica Petrinec koji je jedno određeno vrijeme tijekom prošle godine radio u dubrovačkom konzervatorskom odjelu kao zamjena pročelnice Baće koja je bila na bolovanju, te zamjenik aktualne ministrice, ali i bivšeg ministra kulture, Davor Trupković. Obzirom na sve one kojima je projekt prezentiran i koji su mu dali “zeleno svjetlo”, Hajdarhodžić s pravom pita tko je iz nadležnog Ministarstva potpisao obavijest o tome da se radovi na Peskariji moraju zaustaviti, te dokumentacija revidirati.

Arhitektica Jelica Peković objasnila svoj projekt na Peskariji: sve je montažno i lako uklonjivo…

Hajdarhodžić ističe kako ni njemu ni tvrtki nije stigao nikakav službeni dopis nadležnih tijela niti Ministarstva kulture kojim mu se zabranjuju radovi, a za što bi trebalo biti navedeno i obrazloženje u čemu je pogriješio i što je krivo ili mimo postojećih dozvola napravio. Dodaje i kako 3D vizualizacija rješenja nije dio službene projektne dokumentacije koja se nalazi u konzervatorskoj službi u Dubrovniku,

Stoga je odlučan. Radove na uređenju prostora na Peskariji neće zaustaviti.

Podsjetimo: nakon što je predsjednik Gradskog kotara Grad jučer na svom fb profilu objavio vizualizaciju budućeg izgleda javne površine ispred Peskarije u Gradu, krenuli su brojni negativni komentari građana, a tijekom dana od projekta su se ogradili i župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković, kao i šef Županijske lučke uprave koja je davatelj koncesije, Željko Dadić, ističući ga kao neprimjerenog za lokaciju na kojoj se nalazi.

Tvrtka Mea culpa d.o.o. plaća godišnju koncesijsku naknadu u iznosu od 326.652,00 kn u fiksnim djelu te 2 % varijabilnog dijela koncesije. Koncesija traje do kraja 2021.godine – odgovor je kojega smo dobili od Županijske lučke uprave, dok smo iz Grada dobili sljedeću unformaciju:

– Društvo Mea Culpa d.o.o. na temelju zaključenog Ugovora o zakupu poslovnog prostora Klasa:372-03/19-01/22, Urbroj: 2117/01-01-19-5 od 05. prosinca 2019. godine koristi poslovni prostor na adresi Ribarnica bb u Dubrovniku,  dio nekretnine zemljišnoknjižne oznake čest zgr. 2451 k.o. Dubrovnik, u  površini od 8,77 m2 za mjesečni iznos zakupnine od 8.490,00 kuna + PDV za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Navedeni ugovor je zaključen do 31. prosinca 2024. godine.

Priča o uređenju prostora Peskarije zasigurno će dobiti i nastavak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.