33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaMarko Mimica i Marcos Madrigal oduševili koncertom u Dvoru

Marko Mimica i Marcos Madrigal oduševili koncertom u Dvoru

Izvrstan nastup ostvarili su sinoć u atriju Kneževa dvora svjetski priznati bas-bariton Marko Mimica i nagrađivani pijanist Marcos Madrigal, a na oduševljenje okupljenih, u punom su sjaju pokazali sve mogućnosti glasa, odnosno klavira u programu posebno kreiranom za Igre.

Već je od prvog djela na programu postavljen visok standard izvedbe, osobito izražen samom naravi Michelangelovih pjesama Huga Wolfa čija zvukovna askeza i jednostavna struktura u prvi plan stavljaju izvođača i njegovu tehniku. Nakon što je osvojio svjetske pozornice, bas-bariton Marko Mimica sinoć je osvojio i festivalsku publiku pokazavši svu puninu svog dominantnog, prodornog glasa velikog opsega, uz scensku samouvjerenost te intonacijsku i ritmičku briljantnost. Dvor je sinoć bio savršena scena za nešto mračniji, mističniji ton prvog djela, ali i za očaravajuće pjesme rasplamsalog i opojnog iberskog karaktera koje su slijedile, Don Quichotte à Dulcinée Mauricea Ravela, napisane početkom tridesetih godina prošloga stoljeća za film G. W. Pabsta o čuvenom španjolskom vitezu. Kroz Preludij, op. 34 i Polku Dmitrija Šostakoviča, zablistao je i klavir pod majstorskim rukama kubanskog virtuoza Marcosa Madrigala, savršeno odgovarajući Mimici i njegovom moćnom vokalu. Djelo Pjesme i plesovi smrti Modesta Petroviča Musorgskog, inspirirano stihovima Kutuzova, kojim ovaj veliki ruski skladatelj majstorski prikazuje sumornost, tegobe i neumitnost smrti, zaokružilo je program koncerta posebno kreiranog za Dubrovačke ljetne igre. Publika je svako djelo ispratila gromoglasnim pljeskom koji je na koncu ove sjajne umjetnike više puta pozivao na naklon.

Sljedeći koncert na rasporedu je već sutra, 30. srpnja, a priprema ga Zvjezdan Ružić na Trgu oružja. Program je besplatan, a ulaznice za ostale koncerte dostupne su preko festivalske mrežne stranice www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA