30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMagnetska rezonaca u bolnici ne radi, hitni slučajevi se "obrađuju" u privatnoj...

Magnetska rezonaca u bolnici ne radi, hitni slučajevi se “obrađuju” u privatnoj poliklinici, ostali na počeku

Početkom ožujka pokvario se uređaj za magnetsku rezonancu u dubrovačkoj općoj bolnici, a kvar će biti otklonjen, prema odgovoru koji smo dobili od uprave, za dva do tri tjedna. Ukoliko bude tako kako su najavili, pacijenti će dakle bez usluge snimanja tom metodom u dubrovačkoj bolnici biti i dulje od mjesec dana.

No, što s pacijentima koji su hitni slučajevi?

-Svi životno ugroženi pacijenti u koje spadaju traume, prometne nesreće i sl., s uputnicom Opće bolnice Dubrovnik taj pregled mogu obaviti u Poliklinici Marin Med, a troškove plaća HZZO – saznajemo iz bolnice.

Kao što je već i poznato, magnetska rezonanca je dijagnostička radiološka metoda koja veoma precizno otkriva i najmanje promjene tkiva i organa unutar tijela pomoću jakog magnetskog polja i radiovalova, te se njome najčešće otklanjaju svake dvojbe o potencijalnoj bolesti koja ugrožava pacijenta.

Što je dubrovačka bolnica napravila kako bi, dok je uređaj za MR izvan funkcije, olakšala i omogućila tu pretragu pacijentima u nekim drugim javnim ustanovama i tko onda snosi troškove za to?

– Svi ostali pacijenti, osim ovih koji se smatraju hitnima, pregled u drugoj zdravstvenoj ustanovi o trošku HZZO-a mogu obaviti prema Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju pod uvjetom da se radi o najbližoj zdravstvenoj ustanovi i da o putnim troškovima i hitnosti za takvom vrstom pretrage odluči liječnik specijalist – odgovaraju iz bolnice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA