24.8 C
Dubrovnik
Subota, 24 srpnja, 2021
NaslovnicaVijestiMacan i Puhovski: Izbore je odlučila uvjerljivost Andreja Plenkovića, a ne politički...

Macan i Puhovski: Izbore je odlučila uvjerljivost Andreja Plenkovića, a ne politički programi

Izborne ankete i dosadašnje rezultate večeras za RTL komentiraju analitičari Žarko Puhovski te Marko Macan te Zoran Šprajc kao zamjena Ninu Raspudiću. Prema njihovom mišljenu ponovno za izborni rezultat stranaka nisu bili odlučujući njihovi programi, već uvjerljivost njihovih lidera, što se prema njima najbolje vidi pri usporedbi Plenkovića i Bernardića.

“MOST je otišao prema mladima. Tu je MOST ugrabio priliku” kazao je Macan, dok je Žarko Puhovski kazao da je MOST napravio najveću političku svinjariju dovevši za premijera Tima Oreškovića.

“To ime se ne smije zaboraviti” zaključio je Puhovski.

Novinar RTL-a razgovarao je i s Nikolom Grmojom koji je kazao da je Božo Petrov arhitekt današnjeg uspjeha MOST-a.

“Bit će ovo kvalitetan saziv sabora. Smatram da je će intelektualna razina biti viša. Bit će lakše složiti Vladu i možda će ona biti učinkovitija” kazao je Šprajc, dok je Puhovski kazao da se i po današnjim rezultati vidi trijumf populizma.

“MOST nije imao nikakav program, a vidimo kakav je rezultat odnio. Po programskoj sličnosti HDZ bi trebao koalirati sa SDP-om, ali znam da je to nemoguće.”

“Hrvatska je već u recesiji, HNB je kupio obveznice kako bi omogućio da se ministar odmah po izborima može zadužiti. Možda je za SDP i Bernardića ovo i elegantno rješenje” kazao je Šprajc.

“Što se dogodilo s ekonomijom HDZ će i na idućim izborima imati dobar rezultat ako budu uvjerljivu političku osobu. Ne radi se o političkim izborima. Jedino što utječe na rezultate je Plenkovićeva uvjerljivost” pojasnio je Puhovski.

“HDZ je ipak vodio zemlju kroz krizu” kazao je Šprajc.

Izborne stožere komenitirao je i Krunoslav Capak koji je kazao da bi se po viđenom mjere u stožerima trebale poboljšati.

“Korona ne zna za godine. Važno je da se držimo mjera” kazao je Capak te dodao da nema podatak o broju osoba u samoizolaciji, odnosno oboljelima koji su glasli.

“Imali smo izvanrednu dobru situaciji kad je odlučeno da se ide na izbore” komentirao je Capak.

” Korna je pokazala svoju punu žestinu u ljetno vrijeme. Imali smo dva velika žarišta. Nadam se da se situacija neće pogoršati” zaključio je Capak.

FOTO:Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić