28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 23 lipnja, 2024
NaslovnicaLifestyleLIJEPO PRIZNANJE Dubrovnik je najsigurniji europski grad i osma najsretnija destinacija za...

LIJEPO PRIZNANJE Dubrovnik je najsigurniji europski grad i osma najsretnija destinacija za putovanje u svijetu

Novo istraživanje provedeno od strane agencije za istraživanje trišta Associated News Network i portala Super Casino Sites svrstava Dubrovnik među „10 svjetskih destinacija koje poboljšavaju vašu sreću, a ne koštaju vas previše“ i to na visokom osmom mjestu. Također, prema istom istraživanju, naš grad je i peti na listi najsigurnijih svjetskih gradova s indeksom sigurnosti 82,25, što ga ujedno čini najsigurnijim europskim gradom na ovoj listi – pohvalio se gradonačelnik Mato Franković putem društvenih mreža.

Istraživanje je obuhvatilo stotinu svjetskih gradskih destinacija, a Dubrovnik je osmo mjesto zauzeo s ukupnim rezultatom od 279 bodova (2.670 sati sunca godišnje, indeks kvalitete zraka 39, indeks troškova života 51,2 i indeks sigurnosti 82,25).

Na listi 10 svjetskih destinacija koje će povećati vašu sreću bez velikih troškova našla su se tri španjolska grada (Granada, Malaga i Sevilla), dva portugalska (Lisabon i Porto), turska Antalya, Ljubljana te Playa del Carmen u Meksiku. S ukupno 323 boda, grad s najboljim ukupnim rezultatom je Chiang Mai na Tajlandu.

U 2023. godini Dubrovnik je dobitnik niza nagrada i vrijednih priznanja što je opipljiva potvrda odgovornog i održivog upravljanja turizmom. Od grada kojem su zbog prekomjernog i nekontroliranog turizma 2017. godine mediji predviđali propast uvrštavajući ga na popise destinacija koje treba izbjegavati do snažnog zagovaratelja i globalno prepoznatog promotora održivosti u upravljanju destinacijom.

Podsjetimo, Dubrovnik je turistička destinacija godine – Šampion hrvatskog turizma. Ranije ove godine ponio je i titulu najboljeg velikog hrvatskog grada za život, ali i najboljeg u Smart City kategoriji. Grad Dubrovnik dobitnik je i četiri međunarodne turističke nagrade: „Meeting Star“ u kategoriji srednjih destinacija za održavanje kongresa, „Best Leisure Destination for Groups2, „Europe’s Leading Cruise Destination 2023“ i „Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA