33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleLijepa vijest iz Amsterdama: dubrovački Lumiart primljen u međunarodnu organizaciju festivala svjetlosti

Lijepa vijest iz Amsterdama: dubrovački Lumiart primljen u međunarodnu organizaciju festivala svjetlosti

Sjajne vijesti stižu iz Amsterdama – dubrovački festival svjetlosti Lumiart primljen je u međunarodnu organizaciju festivala svjetlosti ILO. Veliko je to priznanje za tako mladi festival, budući da smo 2023. svjedočili tek trećem izdanju Lumiarta. Prilikom ovog značajnog događaja za Lumiart, idejni začetnik i direktor festivala Tomislav Nadramija je izjavio:

„Iznimno sam počašćen i sretan što je naš festival uspio ući u ovakvu prestižnu svjetsku organizaciju među uistinu velikom konkurencijom te da se od danas nalazi u društvu najznačajnijih festivala svjetlosti. Posebno me veseli ovo priznanje struke jer je ILO prepoznao umjetničku vrijednost Lumiarta i sinergiju s bogatom kulturnom baštinom kao i uključenost zajednice u festivalske aktivnosti. Članstvo u ILO-u obvezuje nas da nastavimo svoju misiju da Dubrovnik uistinu postane jedan od najatraktivnijih i najprepoznatljivijih festivala svjetlosti u Europi i svijetu“.

Nakon Visualie iz Pule, najdugovječnijeg festivala svjetlosti u Hrvatskoj, Lumiart je tek drugi hrvatski festival koji je postao član ILO-a. London, Amsterdam, Seattle, Copenhagen, Oslo, Stockholm, Singapur, Lille, samo su neki od gradova u čijem se društvu sada našao i Dubrovnik.

Međunarodna organizacija festivala svjetlosti ILO osnovana je kako bi potaknula umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava i informacija te stvaranje platformi za koprodukciju, istraživanje i komunikaciju. Cilj je poboljšati kvalitetu, snagu i umjetnički sadržaj festivala svjetlosti te stvoriti svijest o umjetnosti svjetla u cijelom svijetu. Festivali svjetlosti događaji su koji spajaju umjetnost, dizajn, tehnologiju i zabavu što im daje vrlo specifičnu poziciju u kulturnom kontekstu te djeluju kao snažan marketinški alat za gradove u kojima se odvijaju.

Članstvo u ILO-u povezuje Lumiart s kolegama i partnerima festivala svjetlosti iz cijelog svijeta te stvara priliku za uspješna umjetnička, produkcijska i obrazovna partnerstva. ILO također organizira godišnju konferenciju članova i priznatih audio-vizualnih umjetnika te je svake godine jedan od članova partner i domaćin sastanka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA