9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaLifestyleLibertas Foundation: 12 stipendija za učenike obrtničkih zanimanja iz dubrovačkog kraja

Libertas Foundation: 12 stipendija za učenike obrtničkih zanimanja iz dubrovačkog kraja

U prostorijama DEŠE Dubrovnik je održana svečana dodjela stipendija za učenike/ce obrtničkih i deficitarnih zanimanja Dubrovačko – neretvanske županije za 2021/2022. godinu.

Stipendije dodjeljuje udruga Libertas Foundation iz San Pedra u Kaliforniji, iz fonda Ante i Evelyn Mrgudić. Ove godine je u njihovo ime predsjednik udruge, gospodin Niko Hazdovac je uručio 12 stipendija.

Ovogodišnji dobitnici su učenici/ce iz Konavala, Župe Dubrovačke, Pelješca, Dubrovnika, Metkovića i Dubrovačkog primorja i to za zanimanja: slastičar, automehaničar, vodoinstalater, kuhar, frizer i konobar.

Svjesna važnosti ostanka mladih u svojoj lokalnoj zajednici, udruga Libertas Foundation već 19 godina zaredom dodjeljuje ovakvu stipendiju, kojoj je svrha dati podršku učenicima da po završetku školovanja ostanu živjeti i raditi u svojoj lokalnoj zajednici.

Libertas Foundation je neprofitna organizacija iz San Pedra. Osnovana je u prosincu 1991. te službeno postoji od siječnja 1992. godine. Svrha postojanja ove organizacije je dobrotvorni rad. Osim što već 19. godinu zaredom financijski potpomažu mlade da ostaju u svojoj lokalnoj zajednici, važno je spomenuti i da su osigurali hranu, odjeću i druga neophodna sredstva za brojne žrtve Domovinskog rata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić