7.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 1 prosinca, 2021
NaslovnicaKulturaJulijana Antić Brautović, nova pročelnica kulture u Gradu?

Julijana Antić Brautović, nova pročelnica kulture u Gradu?

Javni natječaj za poziciju pročelnika/ce Ureda za kulturu Grada Dubrovnika objavljen je prije nekoliko dana, a koje uvjete kandidati koji se prijavljuju moraju zadovoljiti može se pročitati OVDJE.

Nakon osvajanja drugog mandata na čelu Grada Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković je najavio promjene na vodećim pozicijama nekoliko gradskih upravnih odjela, među njima je bio i onaj za kulturu koji već godinama vodi pročelnica Ana Hilje. Nije niti potrebno naglašavati kako bi u Dubrovniku kao gradu koji izdvaja značajna sredstva za kulturu jako važno i bitno trebalo biti tko je ne čelu tog odjela koji bi trebao biti pokretač inicijativa u tom segmentu života grada na kojemu počivaju i sve ostale djelatnosti. Ne treba zaboraviti ni na nerijetke “udare” i propitkivanja s gradske vijećnice od pojedinih vijećnika treba li se toliki novac izdvajati za kulturu i dobije li se zauzvrat adekvatan “proizvod”.

O imenima kandidata koje bi gradonačelnik volio vidjeti na toj poziciji kao jednog od svojih najbližih suradnika dugo se šuškalo, ali se očito i dugo tražilo.

Iz neslužbenih, ali veoma pouzdanih izvora doznajemo kako je najizglednija kandidatkinja za novu pročelnicu Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović, sadašnja ravnateljica Dubrovačkih muzeja, koja je rad u toj kulturnoj ustanovi započela kao glasnogovornica, a prije toga je radila kao novinarka. Htjeli smo provjeriti i s Julijanom je li zainteresirana za to radno mjesto i hoće li se javiti na natječaj, ali nismo uspjeli doći do nje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić