30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiLegaz podigao kaznenu prijavu protiv župana, pročelnika i koncesionara Uvale Lapad

Legaz podigao kaznenu prijavu protiv župana, pročelnika i koncesionara Uvale Lapad

Udruga “Divlja liga vaterpolo” na čelu s predsjednikom Igorom Legazom podigla je kaznenu prijavu protiv župana Nikole Dobroslavića i županijskog pročelnika Iva Klaića te Marinka Benića, odgovorne osobe u tvrtci “Dubrovački zalasci sunca”, koja je koncesionar plaže u Uvali Lapad.

Udruga smatra kako je tvrtka “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. neistinito upisana kao koncesionar cijelog kupališta Sumartin, jer u registru koncesija, za sjevernu zonu kupališta Sumartin, “lažno piše da je datum prestanka koncesije 30.06.2035., a istinito treba pisati 03.07.2020.”

“Isto tako u registru koncesija, za južnu zonu kupališta Sumartin, lažno piše da je datum prestanka koncesije “30.06.2035.”, a istinito treba pisati: 22.12.2020.”, navodi se u prijedlogu kaznene prijave.

Nadalje navode kako je Visoki upravni sud RH je presudom poništio odluku Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije od 19.12.2014. (koncesija za sjeverna zona lapadskog kupališta Sumartin). Kao i odluku Skupštine DNŽ od 19.12.2014. (koncesija za južna zona lapadskog kupališta Sumartin). Te naglašavaju kako su obje presude pravomoćne, na snazi su i nisu suspendirane.

-Sumnja se da osumnjičenik pod [2], u dosluhu s osumnjičenikom [1], ne dozvoljava službenici Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko – Neretvanske županije, da u aplikaciju javnog registra koncesija, upiše istinite podatke,  kako bi tvrtki “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. omogućio da se služi lažnim podacima iz registra koncesija, pa se, ako se sumnja pokaže osnovanom, predlaže protiv osumnjičenika pod [2] i protiv osumnjičenika pod [1], podignuti optužnicu na temelju st. 1. čl. 279. Kaznenog zakona.

Osumnjičenik pod [3], iako zna da su sadašnji podaci u javnom registru koncesija neistiniti, odnosno da tvrtka “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o. nije koncesionar ni vrhu sjeverne zone kupališta Sumartin, niti vrhu južne zone kupališta Sumartin, jednostavno “printa” s interneta “dokaze” da ta tvrtka jest koncesionar i onda lažno prikazuje da ta tvrtka zakonito posluje na pomorskom dobru, kako bi (bez pravne osnove) zarađivala na javnim površinama, u vidu naplate parkinga za cestovna vozila, iznajmljivanja ležaljki za sunčanje, prodaje hrane i pića, da legalno izvodi  građevinske radove na obali, itd., pa se predlaže protiv osumnjičenika pod [3]  podignuti optužnicu na temelju st. 2. čl. 279. Kaznenog zakona.

Također, postoji sumnja da je osumnjičenik pod [2], glavni organizator krivotvorenja javnih podataka, te da je podmićen za nečinjenje, a to valja naročito istražiti. Naime, potpuno je nelogično, da se osumnjičenik pod [2] opire formalnom upisu pravomoćno presuđenih podataka u javni registar koncesija, stoji u prijavi udruge “Divlja lika vaterpolo”.

1 KOMENTAR

  1. DU NET, evo jedna tema za istraživanje: kako je došlo do toga da Županija godinama ne kontrolira stanje na plažama i tolerira sve manje prostora za lokalce koji ne žele plaćati skupe ležaljke?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA