25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiLasić: u listopadu se raspisuje natječaj, nadamo se novcu za izgradnju škole...

Lasić: u listopadu se raspisuje natječaj, nadamo se novcu za izgradnju škole u Cavtatu

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić istaknuo je u ponedjeljak povodom početka nove školske godine kako ga raduje činjenica da je nakon 30 godina pred rješenjem kompleksan problem nove zgrade OŠ Cavtat.

Naime, u ovoj godini izdana je lokacijska dozvola za novu zgradu škole na Rajkovom dolu, u rujnu ide predaja kompletne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole, no najveći korak tek slijedi u listopadu.


”Tada očekujemo raspisivanje natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja za osiguravanje sredstava za izgradnju škole. Nažalost, ovaj objekt bio je montažno privremeno rješenje i kada ja izgrađen. Oni koju su trebali kada su mogli pokrenuti ovo rješenje nisu to napravili, ali zato hoćemo mi. Sedam godina smo se borili da riješimo imovinsko-pravne odnose i to smo uspjeli napraviti. Ovo će biti projekt na koji ćemo biti možda i najviše ponosni kada se jednog dana osvrnemo na sve napravljeno”, rekao je načelnik Lasić te uputio posebnu zahvalu učiteljima koji su svojim trudom i radom s djecom postigli da ona ne osjete posljedice manjkavosti prostora u kojem počinju svoj školski put.

Podsjetio je kako je projekt svoju potvrdu dobio i od ministra Fuchsa u lipnju ove godine na sastanku u Cavtatu kada je ministar obišao novu lokaciju.

Podsjetimo, Vlada RH je u rujnu 2019. godine za potrebe izgradnje škole prepustila Općini Konavle zemljište na Rajkovom dolu, a projekt izgradnje OŠ Cavat uvršten je kao jedan od prioritetnih projekata za financiranje sukladno Zakonu o obrazovanju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA