24.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 6 srpnja, 2025
HomeKolumneKuhamo i pečemo s AnomKUHAMO I PEČEMO S ANOM Katsu piletina

KUHAMO I PEČEMO S ANOM Katsu piletina

Piše: Ana Antunović

U današnjem receptu malo ćemo otputovati i to do Japana, uz jedno od najpoznatijih azijskih jela – Katsu piletinu. Bez obzira volite li ili ne azijsku kuhinju, ova piletina će vas sigurno oduševiti. I ako želite isprobati nešto drugačije, ovo je odličan recept za početak.

Katsu piletina je popularno japansko jelo od piletine panirane u panko mrvicama, izvana hrskava, a iznutra sočna i mekana. Panko mrvice ključni su sastojak ovog jela, a radi se o krušnim mrvicama napravljenim od unutrašnjosti kruha, ili kako bi mi rekli pupe.

Uz ovo jelo najčešće se poslužuje riža i razna kombinacija povrća, a ja vam danas donosim svoju najdražu i najbolju kombinaciju.

Za katsu piletinu (4 porcije):

Pola kilograma pilećih prsa bez kože

 2 mrkve

 4 mlada luka

 1 mango

  Šaka boba ili edamame mahuna

  2 jaja

  200 grama sushi riže

Brzo ukiseljena mrkva:

U malom lončiću uliti 200 ml octa i 100 ml vode

Dodati 2 žlice šećera i malo soli, te list lovora

Pustiti da zavrije

Preliti preko tanko narezanih listića mrkve

Ostaviti da odstoji barem pola sata, zatim posušiti i koristiti dalje u jelu

Priprema riže:

Rižu prije kuhanja isperite hladnom vodom dok voda ne bude čista

U vodu u kojoj se kuha riža dodajte žličicu octa, žlicu soli i pola žlice šećera

Riža bi trebala biti pomalo ljepljiva, ali ipak pahuljasta

Luk prepeći na tavi, a edamame mahune (ili bob) kratko skuhati.

Piletinu paniramo klasično, jaja pa krušne mrvice i postupak ponavljamo dva puta, a zatim pržimo u poludubokom ulju. Za zdraviju verziju peći u pećnici.

U dublji tanjur ili zdjelicu složiti rižu, pa povrće i na kraju piletinu.A kako to izgleda kod mene, kao i uvijek pogledajte u videu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA