14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaKolumneKuhamo i pečemo s AnomKUHAMO I PEČEMO S ANOM Katsu piletina

KUHAMO I PEČEMO S ANOM Katsu piletina

Piše: Ana Antunović

U današnjem receptu malo ćemo otputovati i to do Japana, uz jedno od najpoznatijih azijskih jela – Katsu piletinu. Bez obzira volite li ili ne azijsku kuhinju, ova piletina će vas sigurno oduševiti. I ako želite isprobati nešto drugačije, ovo je odličan recept za početak.

Katsu piletina je popularno japansko jelo od piletine panirane u panko mrvicama, izvana hrskava, a iznutra sočna i mekana. Panko mrvice ključni su sastojak ovog jela, a radi se o krušnim mrvicama napravljenim od unutrašnjosti kruha, ili kako bi mi rekli pupe.

Uz ovo jelo najčešće se poslužuje riža i razna kombinacija povrća, a ja vam danas donosim svoju najdražu i najbolju kombinaciju.

Za katsu piletinu (4 porcije):

Pola kilograma pilećih prsa bez kože

 2 mrkve

 4 mlada luka

 1 mango

  Šaka boba ili edamame mahuna

  2 jaja

  200 grama sushi riže

Brzo ukiseljena mrkva:

U malom lončiću uliti 200 ml octa i 100 ml vode

Dodati 2 žlice šećera i malo soli, te list lovora

Pustiti da zavrije

Preliti preko tanko narezanih listića mrkve

Ostaviti da odstoji barem pola sata, zatim posušiti i koristiti dalje u jelu

Priprema riže:

Rižu prije kuhanja isperite hladnom vodom dok voda ne bude čista

U vodu u kojoj se kuha riža dodajte žličicu octa, žlicu soli i pola žlice šećera

Riža bi trebala biti pomalo ljepljiva, ali ipak pahuljasta

Luk prepeći na tavi, a edamame mahune (ili bob) kratko skuhati.

Piletinu paniramo klasično, jaja pa krušne mrvice i postupak ponavljamo dva puta, a zatim pržimo u poludubokom ulju. Za zdraviju verziju peći u pećnici.

U dublji tanjur ili zdjelicu složiti rižu, pa povrće i na kraju piletinu.A kako to izgleda kod mene, kao i uvijek pogledajte u videu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA