30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKUD Marko Marojica uz novi logo obilježio 45. rođendan

KUD Marko Marojica uz novi logo obilježio 45. rođendan

Dana 30.travnja 2021.god, kada se navršava 45 godina od prvog službenog nastupa, KUD Marko Marojica je na Spomen obilježju u Mandaljeni predstavio svoj novi vizualni identitet, odnosno logo KUD-a, te najavio obljetnički program koji bi se ako to epidemiološke mjere dozvole trebao održavati tijekom godine.

logo KUD Marko Marojica

Moderator predstavljanja, Boris Njavro uveo je prisutne pričom o kratkoj povijesti kulturno umjetničkog društva, njihovom radu i naporima u očuvanju baštine i tradicije.

Nakon njega se obratio i  Ivica Grbić, predsjednik KUD-a Marko Marojica koji je ispričao priču o prvom nastupu ovog društva koji se upravo dogodio na današnji datum, ali davne 1976. godine. Posebno je pozdravio prisutne članove koji su nastupili toga dana, točnije 30. travnja 1976. u hotelu Orlando, odnosno prvu generaciju KUD-a Marko Marojica.

– Pozdravljam svih i čestitam svim članovima, sadašnjim i nekadašnjim, ovu uistinu vrijednu obljetnicu našega KUD-a Marko Marojica. Želim se zahvaliti svim članovima na predanom radu, njegovanju kulture, običaja, folklora i pjesme naše Župe dubrovačke, kao i na promociji naše predivne župske nošnje. Hvala svim generacijama koje su održale svojim radom ovih dugih 45 godina, a Vama, Upravi društva, uistinu posebno hvala na radu s mlađim generacijama, jer tako imamo garanciju da će društvo i dalje raditi i promicati sve ono čim se KUD bavi. KUD Marko Marojica zasigurno najbolje prezentira Župu dubrovačku na svim svojim nastupima i smotrama, kako diljem županije tako i Hrvatske. Poznata je suradnja našega društva s ostalim kulturno umjetničkim društvima, a u tom kontekstu svakako treba izdvojiti prijateljstvo s KUD-om Šokadija iz Starih Mikanovaca koje traje već 30 godina, a rezultiralo je i potpisivanjem Povelje prijateljstva između naše dvije općine.

– Iskreno se nadam kako ćete ubrzo započeti s normalnim radom, koji Vam je sada onemogućen zbog trenutnih epidemioloških mjera koje su na snazi. U ime Općine Župa dubrovačka Vam obećanjem Vam kako ćemo Vas poduprijeti u radu i osigurati Vam adekvatan prostor a kako biste mogli dalje rasti i razvijati se. Čestitam Vam još jednom Vašu obljetnicu – poručio je članovima KUD-a načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

45.godina KUD Marko Marojica logo

Anamarija Kusalo, direktorica Turističke zajednice Župa dubrovačka prigodno se obratila prisutnima, te istaknula kako turistička zajednica i KUD Marko Marojica imaju izvrsnu, dugogodišnju suradnju te kako se nada nastavku iste u budućnosti.

O novom logo-u društva te programskom dijelu obljetnice, govorio je g. Mateo Čanić, plesni voditelj KUD-a.

– Logo predstavlja svu raskoš folklora Župe dubrovačke u jednoj slici. Uzeli smo karakterističan pokret iz Župske poskočice, koja ima jedinstveni plesni pokret u hrvatskom folkloru. Osim toga, Župu predstavlja i karakterističan zlatovez u obliku leptira na muškoj nošnji, kao i prepoznatljivi nakit – župski kolarin na ženskoj nošnji. Autorica logo-a, a prema idejama svih članova KUD-a, je dizajnerica Ana Demović iz studija Fingerprint. Što se tiče programskog dijela obljetnice, svečani nastup, kao centralni dio proslave dogodit će se 10. prosinca, a tijekom godine imat ćemo niz događanja poput izložbe slika i raznih interaktivnih radionica, kao i svečanu skupštinu.“ – izjavio je plesni voditelj.

Na kraju se prisutnima obratio i Ivan Vlašić, voditelj orkestra Marka Marojice, te pozvao sve generacije svirača da im se pridruže u pripremi svečanog koncerta u prosincu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA