15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKUD Marko Marojica na smotri folkora "Na Neretvu misečina pala"

KUD Marko Marojica na smotri folkora “Na Neretvu misečina pala”

Na 37. Smotri folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’, svoje tradicionalne pjesme i plesove publici je pokazalo 13 skupina, među njima KUD Marko Marojica iz Župe Dubrovačke pod vodstvom Matea Čanića, čiji osvrt prenosimo, kao i riječi stručnog žirija

Komentar stručnog žirija među kojima su eminentni hrvatski folkloristi Ivan Ivančan mlađi, Vido Bagur, Joško Čaleta, Bianca Hajdić:

Donijeli ste dah župskih bala iz starih župskih konoba. BRAVO! Pohvale idu i voditelju g.Čaniću, koji treba bit primjer ostalim kolegama koji dolaze iz svijeta koreografiranog folklora, dolaskom u izvornu skupinu zadržao je slobodu izvornog plesa i kretanja, bez korigiranja plesnih elemenata ili ograničavanja slobode osobnosti plesača.

KUD Marko Marojica, Župa dubrovačka

Voditelj Mateo Čanić, nije krio oduševljenje! Obratio se roditeljima djece koja nesebično dijele ljubav prema balima, pjesmi, druženju!

HVALA VAM što mi u KUD-u imamo baš Vašu djecu!

Sinoć sam bio viši od zvonika, kad su poznati folklorni stručnjaci hrvatske scene izlili toliko lijepih riječi i pohvala ispred svih voditelja i sudionika. Znam da sam im nekad dosadan kad sto puta ponavljam istu stvar i tupim, i sebi nekad dosadnim, al očito je nešto ostalo u tim lijepim glavicama. Pohvale na račun držanja i ponosnog nošenja široke robe, nova, mlada, brojna ekipa koja se nije rasula u doba korone, vidno uživaju u folkloru, iznijeli su raspoloženje sa sobom na pozornicu. Skeptičnost pri ulasku mlade ekipe na pozornicu, brzo je prerasla u oduševljenje, sa stilom i držanjem, do jako sigurnih koraka, što pridonosi zadovoljstvu na licima mladih plesača. Malo koja skupina ima ovoliki broj redovno aktivnih momaka.

VELIKO HVALA svima u KUD-u Marko Marojica! Nastavljamo još jače, a imamo za šta, među prvima 45.-a obljetnica KUD-a Marko Marojica, a vjerujem da je ovo svima poticaj za daljnji rad i druženje.

Još jednom HVALA VAM što se ja osjećam ponosno uz VAS!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA