30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaKristić: Borba za samostalni porezni Uskok se isplatila

Kristić: Borba za samostalni porezni Uskok se isplatila

Gradski vijećnik i član MOST-a, Maro Kristić osvrnuo se putem Facebooka, na svoju političku karijeru, odnosno na borbu za neovisnost poreznog Uskok-a u Saboru. “Iako stati na čelo takve inicijative znači pretvoriti sebe u živu metu, nisam odustao, jer sam znao što neovisni porezni Uskok znači za bolju i pravedniju Hrvatsku”, napisao je Kristić.

“U mojoj političkoj karijeri sigurno je bilo puno krivih odluka, ali uvijek sam se nastojao rukovoditi onim što mi kaže srce i zdravi razum. Kada bi me netko pitao koje je moje najveće političko ostvarenje odnosno na koju sam svoju inicijativu najviše ponosan, bez razmišljanja bih rekao da je najveća bitka koju sam predvodio u Hrvatskom saboru i koju smo dobili ona za neovisnost Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara / poreznog Uskoka-a. Iako stati na čelo takve inicijative znači pretvoriti sebe u živu metu, nisam odustao, jer sam znao što neovisni porezni Uskok-a znači za bolju i pravedniju Hrvatsku.

Nazivam to bitkom, jer s druge strane je stajao kriminalni milje koji je neometano pustošio državu u sprezi s visokom politikom i ova inicijativa je imala najopasniju moguću oporbu. Naravno da bez pomoći mojih kolega ona ne bi uspjela, ali ono po čemu ću je posebno pamtiti jest činjenica da su je podržali svi relevantni hrvatski mediji i pomogli u njenom ostvarenju.

Cijelo to vrijeme koje nije bilo niti malo ugodno osjećao sam podršku i znao sam da smo na pravom putu. Nakon te pobjede uslijedila su brojna uhićenja, optužnice i razotkrivanja poreznih prijevara. Sažeto u jednoj rečenici, porezni Uskok nikada ne bi primjerice doveo do kraja priču oko pljačke u Dinamu, niti ovu recentnu pljačku stoljeća u INI da tada svi nismo puhali u isti rog.

Koliko god bili frustrirani i razočarani razmjerima pljačke u ovoj državi, postoje i oni koji časno i profesionalno rade svoj posao, a porezni Uskok je strah i trepet za kriminalce i na njih bi se trebala ugledati ostala tijela pravne države.

Bila mi je čast stajati na čelu inicijative koja im je omogućila neovisnost i veću učinkovitost. Iako više nemam izravne veze s politikom na nacionalnoj razini, puno sam iz svega toga naučio pa danas mogu dosta pouzdano ukazivati na nezakonitosti, kriminalne radnje i anomalije u radu institucija na lokalnoj razini”, poručio je Kristić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA